Waar kan ik mijn airfryer allemaal voor gebruiken?

Koken & Tafelen

De laatste paar jaar is de airfryer aan een ware opmars begonnen. Een modern huishouden kan bijna niet meer zonder zo’n apparaat gebolwerkt worden. De gefrituurde snacks worden langzaam ingeruild voor de gezondere variant. In onze uitgebreide review over de verschillende modellen hetelucht friteuses kun je lezen wat het beste model voor jou is.

Maar het mooie aan een airfryer is dat je hem voor zoveel meer kunt gebruiken dan wat frietjes en kroketten. Hieronder zetten we de verschillende opties even voor je op een rij: 

Frituren

Dat je met een airfryer kunt frituren spreekt natuurlijk voor zich. Niet alleen kun je frietjes en bitterballen maken voor bij de borrel, ze bevatten ook nog eens een stuk minder vet dan gefrituurde snacks. Als je geïnteresseerd bent in andere snacks, kun je ook bijvoorbeeld kaaskoekjes of worstenbroodjes afbakken in de hetelucht friteuse! Ook Spaanse churros behoren tot de mogelijkheden!

Spareribs

Grillen

Ook grillen is mogelijk met een airfryer. Door de hoge circulerende temperaturen wordt het vlees dichtgeschroeid en blijft de binnenkant lekker sappig. Voor de kookfanaat met specifieke grillbehoefte is er zelfs een aparte grillpan voor de friteuse te koop. Deze is uitgerust met een aparte anti-aanbak laag en is daardoor makkelijk schoon te houden. Je kunt van alles grillen in de hetelucht friteuse, van biefstuk tot zalmfilets. Ook een stuk pizza is gemakkelijk op te warmen.

Bakken

De airfryer kan daarnaast uit de kast gehaald worden om iets smakelijks te bakken. Van hartige quiche tot een indrukwekkende taart, het is allemaal mogelijk. Zelfs blueberry muffins komen smakelijk uit de airfryer. Ook kun je bijvoorbeeld een zelfgemaakte crème brûlée serveren direct vanuit je eigen airfryer.

Roosteren

Zelfs voor de geavanceerde vleesgerechten draait de airfryer z’n hand niet om. Door de lucht op een bepaalde manier te circuleren kan een roosterend effect ontstaan binnen de hetelucht friteuse. Zo kun je met deze techniek een hele kip bereiden of een aantal spareribs roosteren. Ook de lamsbouten behoren tot de mogelijkheden.

Tips voor recepten:

Op dit moment zijn we hard bezig om smakelijke airfryerrecepten te maken die je kunnen helpen jouw hetelucht friteuse optimaal te benutten! Houd onze site in de gaten de komende maanden om op de hoogte te blijven!


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.