Vier tips om je tuin klaar te maken voor de zomer!

Klussen & Tuinieren

April is al weer voorbij en het kwik kwam afgelopen weken al met enige regelmaat boven de 20 graden! Kortom het is weer tijd om te genieten van je tuin. Om je tuin helemaal klaar te maken voor de zomer en natuurlijk zodat je volop kan genieten, hebben we een viertal tips opgesomd om je tuin klaar te maken voor de zomer.

1: Verwijder onkruid

Onkruid verspreid zich erg snel door je tuin, het is dus zaak om er vroeg bij te zijn. Hoe eerder je de onkruid weg haalt hoe minder goed het zich zal verspreiden. Als je onkruid te lang door laat groeien kan het er voor zorgen dat je plantjes worden weggedrukt. Ook de onkruid tussen de stenen kan doorgroeien naar de rest van je tuin. Ondanks dat dit onkruid op het eerste gezicht onschuldig lijkt wordt toch geadviseerd deze weg te halen!

2: Snoeien

Door de strenge vorst van afgelopen winter kan het zijn dat er een aantal plantjes, of gedeelten van deze plantjes zijn doodgevroren. Het is belangrijk om deze stukjes weg te snoeien, de plant zal hierdoor weer sneller en beter gaan groeien. Door rond de zomer te snoeien voorkom je dat je in de winter alsnog moet gaan snoeien. Het snoeien in de winter is minder goed voor de plant omdat deze dan kwetsbaarder is.

3: Schoonmaken

Je hebt waarschijnlijk je meubels al weer buiten gezet. Hoe fijn is het als deze weer helemaal mooi schoon zijn. De meeste meubels zijn simpel schoon te maken met een beetje warm water en een doekje. Ook knapt het aanzicht van je tuin enorm op wanneer je de straat schoonspuit met een hogedrukspuit en de verdorde bladeren wegblaast met de bladblazer.

4: Nieuwe planten

Nu je tuin weer helemaal spik en span is, is het tijd om een paar nieuwe planten erin te zetten. Dit zorgt net voor dat laatste beetje extra sfeer zodat jou tuin weer helemaal klaar is voor de zomer! Je kunt deze planten in plaats van de oude planten planten of je kunt wat meer variatie aanbrengen door ook een nieuwe bloembak met plantjes neer te zetten.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.