De beste vacuümmachine

De beste vacuum machines van 2023

Maikel  •  Laatst bijgewerkt op 8 augustus 2022

Een vacuümmachine is een apparaat dat je kan helpen in het huishouden. Vacumeren wordt ook veel in de horeca gebruikt. Door deze methode kun je een langere houdbaarheid garanderen voor je ingrediënten. Dit kun je natuurlijk ook thuis gebruiken. Voor thuis geeft dit een grote luxe wat betreft het opbergen en bewaren van etenswaren. Het maakt het makkelijker om gerechten voor te bereiden en het zorgt er voor dat je etenswaren sous vide kunt koken.

Beste koop van 2024
Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine
Beste volautomatische vacumeermachine

Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine

  • Handmatig of automatisch te gebruiken
  • Sterke vacuümpomp
  • Geschikt voor zowel droge als vochtige levensmiddelen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine

Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine

Goede keuze voor de liefhebbers
Princess vacuum sealer

Princess vacuum sealer

Thuisgebruik als een professional
Princess vacuum sealer
Budget

Princess vacuum sealer

Thuisgebruik
Solis Chamber Vac Pro 5702

Solis Chamber Vac Pro 5702

Professioneel gebruik
Super Sealer mini hand sealer
Camping

Super Sealer mini hand sealer

Campinggebruik

Bij het vacumeren plaats je een ingrediënt in een plastic zak. Vervolgens haal je alle zuurstof eruit. Zo kunnen er geen schimmels of andere bedervingen ontstaan en kun je het product dus langer bewaren en gebruiken. Hiervoor kun je natuurlijk vershouddoosjes gebruiken. Deze kun je makkelijk opstapelen in je koelkast. Maar deze kun je maar een paar dagen bewaren. Wanneer je een vacuummachine gebruikt om voedsel op te slaan gaat dit ongeveer vijf keer langer mee dan niet gesealde etenswaren. Bovendien kun je gesealde etenswaren bijna voor altijd bewaren in de vriezer.

Voordelen gebruik van vacuümmachine

Het vacuüm verpakken van voedsel heeft veel meer voordelen dan nadelen. Je voedsel blijft bijvoorbeeld 10 keer langer vers, zowel in de diepvries als gewoon in de koelkast. Je kunt dus ingrediënten maar ook gerechten langer bewaren. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld voorbereidingen treft voor een feest of wanneer je teveel hebt gemaakt.

Ook is het een erg hygiënische manier om voedsel op te slaan, het is namelijk onbereikbaar voor vuil en schimmels. Dat houdt in dat ongedierte ook niet bij het voedsel kan komen. Doordat het voedsel gevacumeerd wordt, wordt het een stuk kleiner. Daarnaast heb ik ook geen verpakkingsmateriaal meer. Het is dus makkelijk op te bergen omdat het weinig plaats in je opslag inneemt.

Door het vacumeren van voeding en ingrediënten blijft het zelfs na bevriezing zijn smaak houden. Ook kun je het gevacumeerde voedsel koken terwijl het nog in de vacuümverpakking zit. Verder krijg je geen vriesbrand door het vacumeren en kun je perfect voedsel marineren.

Hoe werkt het vacumeren?

Allereerst vul je de vacuümzak met de ingrediënten die je lang wilt bewaren. Je kunt zelfs soep in de zak doen. Wat wel belangrijk is, is zorgen dat de hals van de zak schoon blijft. Wanneer deze niet schoon blijft kan de zak niet vacumeren en bederft het eten snel.

Daarna plaats je de gevulde zak in de vacuüm ruimte. Je sluit het apparaat en de vacuümkamer is nu helemaal afgesloten. Vervolgens zuigt een vacuümpomp alle lucht uit de kamer, de zak en de ingesloten ruimte in de zak.

Wanneer de lucht overal uit is, wordt de sealbalk verwarmt. Deze sluit de zak helemaal af zodat er niks meer bij kan komen. Dat wordt gedaan door de rand van de zak te verhitten en zo aan elkaar te smelten.

Het product is dan klaar. Je hebt een vacuüm getrokken ingrediënt die je nog lang kan bewaren. Maar voordat de machine geopend kan worden om het product er uit te pakken, moet de vacuümkamer eerst weer in balans komen met de atmosferische druk van de buitenlucht.

Vacuumzakken- of rollen?

Wanneer je een vacuummachine wilt gaan aanschaffen moet je je van te voren bedenken of je gebruik wilt gaan maken van vacuumzakken of van een vacuumrol. Hierin stop je de etenswaren die vervolgens in de vacuümmachine gaan. Deze wordt gevacumeerd en vervolgens geseald. Dit wordt gedaan in speciale plastic zakken die vaak geschikt zijn voor zowel de diepvries als de magnetron en tegen kokend water kunnen. Deze vakken hebben aan de binnenkant vaak een ander reliëf dan aan de buitenkant.

Een vacuumrol kun je precies op maat snijden, waardoor de verpakkingen goed passen bij het formaat van het ingrediënt. Zo kun je goed passende verpakkingen maken en gaat de rol langer mee. Het nadeel is dat de rol natuurlijk een vaste breedte heeft. Heb je een grotere breedte nodig, dan heb je ook een andere rol nodig. Ook kost het wat meer tijd omdat je de rol eerst op maat moet snijden of knippen. Tot slot zijn de vacuumrollen ook nog eens duurder in aanschaf, maar vaak gaan ze wel iets langer mee.

Vacuumzakken heb je in veel verschillende maten. De maat van de vacuümzak is afhankelijk van wat je wilt vacumeren. De meest gebruikte zak is de 20×25. In deze maat vacuümzak kun je precies een portie voor één persoon kwijt. Daarnaast kan deze zak ook plat in een hapjespan of koekenpan. Op deze manier kun je het gevacumeerde voedsel koken. Een grote maat zak past dan niet meer.

Het zoeken naar de juiste vacuümmachine is niet altijd makkelijk. Om de keuze iets gemakkelijker te maken hebben we hieronder vier vacuummachines uitgelicht. Achtereenvolgens vindt je de beste vacuummachine voor in huis, de beste professionele vacuummachine, de beste luxe vacuummachine en de beste vacuummachine voor op de camping.

  • Handmatig of automatisch te gebruiken
  • Sterke vacuümpomp
  • Geschikt voor zowel droge als vochtige levensmiddelen
  • Geen opbergpak voor rollen
Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine

Met de Solis Vac Pro haal je een volautomatisch vacumeermachine in huis. Met een pomp die tot -0,8 bar kan vacumeren en een afzuigcapaciteit van ongeveer 9 liter per minuut is het een uitstekende keuze om in huis te halen.

Automatisch of handmatig vacumeren

Bij de Solis Vac Pro heb je twee standen waarop de machine kan vacumeren. Je kan zowel automatisch als handmatig het apparaat bedienen. Zo kan je zowel droge als vochtige levensmiddelen gemakkelijk vacuüm verpakken. Je kan op deze manier ze langer in goede staat bewaren, zonder dat de smaak verloren gaat. Ook druggevoelige etenswaren kun je op deze manier met de Solis Vac Pro vacumeren. Je bedient de machine gemakkelijk met de knoppen.

Gemakkelijk gebruik

Door de gemakkelijke bediening van de vacuümmachine is het een echte aanwinst voor de keuken. Je kunt vacumeren met vershoudzakken, rollen en met voorraadcontainers tot een maximale breedte van 30 cm. Door de dikke sealnaad van 2,5mm kun je jouw producten extra lang bewaren.

    • Geschikt voor vriezer, magnetron en kokend water
    • druk van 85 kPa
    • Capaciteit van 9 liter per minuut
    • Met 10 bijgeleverde vacuumzakken
    • Zakken zijn herbruikbaar
    • Makkelijk te gebruiken
    • Ingebouwde rol
    • Modern design
    • De bijbehorende vacuumzakken zijn duur in aanschaf
    Princess vacuum sealer

    Met de vacuümmachine van Princess vacumeer je heel snel al je etenswaren zodat je deze voor langere tijd kunt bewaren. Wel vijf keer langer dan niet gesealde etenswaren. 

    De vacuümpomp in de Princess vacuum machine heeft een capaciteit van 9 liter per minuut. Daarnaast levert deze pomp een druk van 85 kPa. Hierdoor kun je eigenlijk alle etenswaren vacumeren, van soep en saus tot grote stukken vlees. 

    Er worden 10 herbruikbare vacuumzakken meegeleverd. Deze zakken zijn geschikt voor in de vriezer, de magnetron en voor in kokend water. Zo kun je etenswaren na het vacumeren invriezen of sous vide koken. De vacuumzakken hebben een formaat van 22 x 30. 

    Het apparaat heeft twee verschillende standen om etenswaren te vacumeren. Tussendoor kun je op cancel drukken waardoor het apparaat stopt met vacumeren. Op deze manier heb je zelf veel controle over de manier waarop je etenswaren worden gevacumeerd. 

    Conclusie: Met de Princess Vacuum Sealer kun je allerlei soorten etenswaren vacumeren, sealen en daarna bewaren of sous vide koken. Het apparaat heeft veel ruimte waardoor je veel etenswaren in één keer kunt vacumeren. Daarnaast heeft het apparaat verschillende standen waardoor 

      Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €53.99
      • Vacumeerd en sealt de zak hermetisch af
      • Met rol herbruikbare vacuumzakken
      • Geschikt voor diepvries, magnetron en koken (sous vide)
      • Vacuümpomp van 50 kPa
      • Redelijk klein apparaat
      • Makkelijk te gebruiken
      • Werkt alleen met vacuumzakken van Princess
      • Apparaat maakt geluid
      Budget
      Princess vacuum sealer

      Met de Princess 492960 houd je vlees, groenten, fruit, vis en andere etenswaren langer vers. Ook kun je alles makkelijk opbergen en bewaren tot je het wilt gebruiken. Gesealde etenswaren zijn vijf keer zo lang houdbaar als niet gesealde etenswaren. 

      De vacuümmachine van Princess zorgt ervoor dat jouw etenswaren goed bewaard worden. Deze machine kan je eten vacumeren en de zak sealen. Zo wordt deze hermetisch afgesloten en kan er geen lucht, vuil of iets anders bijkomen. De vacuümpomp in het apparaat levert een druk van ongeveer 50 kPa. 

      De Princess vacuum machine is makkelijk te gebruiken. Je legt de vacuümzak op de juiste manier in het apparaat en sluit deze. Je klikt het apparaat goed dicht. Vervolgens wordt de zak vacuüm getrokken en vervolgens dichtgeseald. 

      De vacuumzakken van Princess worden meegeleverd bij het apparaat. Het gaat om vijf zakken van 28×3. Deze zakken zijn herbruikbaar dus je kunt ze elke dag gebruiken. De vacuumzakken zijn geschikt voor de magnetron, diepvries en voor kokend water. 

      Conclusie: De Princess vacuum machine is ideaal voor thuisgebruik. Het apparaat in compact en makkelijk te gebruiken. Bijgeleverd zijn herbruikbare vacuumzakken zodat je meteen kunt beginnen. De zakken zijn geschikt voor zowel de magnetron als de diepvries en kokend water.

        Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €49.95
        • Professioneel apparaat
        • Vacuüm tot -1 bar
        • Met marineer functie
        • Verwerkt vloeistoffen
        • Inhoud van 7 liter
        • Wordt geleverd met 30 vacuumzakken
        • Verwerkt vloeistoffen
        • Behuizing van edelstaal
        • Met 10 mm dik veiligheidsglas
        • Alleen de bijbehorende vacuumzakken zijn geschikt
        Solis Chamber Vac Pro 5702

        De Solis Chamber Vac Pro is een professioneel vacumeerapparaat waarmee je alle kanten uit kunt. Je kunt met dit apparaat natuurlijk etenswaren vacumeren maar daarnaast heeft de Solis Chamber Vac Pro een marineer functie en kan het zelfs vloeistoffen verwerken. Ideaal wanneer je een grote pan soep wilt maken. 

        Het apparaat heeft een behuizing en een vacuümkamer gemaakt van hoogwaardig edelstaal. Verder heeft de vacuümkamer een inhoud van 7 liter en heeft vier ingebouwde pompen. Door deze grootte kunnen er vacuumzakken van 30×33 in het apparaat. 

        De vacuumzakken worden na het vacumeren met een dubbele sealnaad afgesloten. Zo zijn je etenswaren bestand tegen vuil en lucht en weet je zeker dat er niks kan gebeuren. Je kunt de vacumeer en de sealtijd instellen op het bedieningspaneel. Verder heeft de deksel een gedempt sluitmechanisme. Dit zorgt ervoor dat het apparaat niet veel geluid maakt tijdens het vacumeren en sealen. Verder zit er bovenop een 10mm dik veiligheidsglas. Zo kun je altijd even kijken of alles naar wens verloopt. 

        Bijgeleverd zijn dertig vacuumzakken van 28×33. Deze passen perfect in de vacuum machine.

        Conclusie: De professionele vacuummachine van Solis is geschikt voor zowel in de professionele setting als in een grote keuken. Het apparaat heeft vele extra’s zoals een marineer functie en het verwerken van vloeistoffen zoals soep of saus. Op deze manier kun je het apparaat voor vele doeleinden gebruiken.

          • Klein in formaat
          • Makkelijk op te bergen
          • Met een magneet te bevestigen aan de koelkast
          • Makkelijk mee te nemen
          • Ideaal voor zakjes chips, snoep en koffiebonen
          • Kan in de keukenlade
          • Goedkoop in aanschaf
          • Sealer werkt op batterijen
          Camping
          Super Sealer mini hand sealer

          Met de Super Sealer mini handsealer kun je overal onderweg de verpakkingen dichtmaken. Ideaal voor op de camping waar een grote vacuummachine niet past. Door de super sealer kun je toch gebruik maken van deze luxe. 

          De super sealer mini handsealer is erg klein in formaat. Het apparaatje kan makkelijk worden opgeborgen in een kastje of lade. Met de sealer kun je zakjes dichtmaken, denk hierbij aan zakken chips, koffiebonen en snoepjes. Het apparaat is niet geschikt voor grote stukken vlees vanwege de grootte. 

          De materialen van het apparaat zijn beschermd tegen hoge en lage temperaturen. Dus waar je ook op vakantie gaat, de supersealer kan mee. De hand sealer werkt op batterijen. Er zijn twee AA batterijen nodig, deze worden niet meegeleverd. 

          Met een magneet kun je het apparaat bevestigen aan een koelkast, zo heb je de handsealer altijd dichtbij.

          Conclusie: De Super Sealer mini handsealer is ideaal voor op vakantie. Je kunt het apparaatje makkelijk meenemen en opbergen, het is klein en neemt daardoor weinig ruimte in beslag. Je kunt er veel zakken mee dicht sealen of vacumeren. De handsealer is niet geschikt voor grote stukken vlees maar wel voor kleine hapjes.

            Wat kun je allemaal vacumeren?

            Je kunt een heleboel producten vacumeren. Denk aan bijvoorbeeld vlees, vis, schelpdieren en groeten. Maar ook bijvoorbeeld vruchten, bonen, granen en noten kunnen probleemloos door de vacuümmachine.

            Welke producten kunnen niet vacuüm verpakt worden?

            Producten als zachte kaas, champignons, knoflook of uien kunnen niet vacuüm verpakt worden. Tenminste, niet als je ze in de koelkast bewaart. Dat kan wel als je de producten daarna invriest.

            Hoe lang blijven producten goed als ze vacuüm verpakt zijn?

            Dat verschilt erg per product. Vlees en vis zijn vacuüm verpakt bijvoorbeeld 4-6 dagen gekoeld houdbaar. Ingevroren zijn ze echter nog veel langer houdbaar. Over het algemeen verdubbelt de houdbaarheid zodra je producten vacuümverpakt en gekoeld bewaart.


            Reacties

            Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

            Geef een reactie:

            Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.