Krultangen

De beste krultangen van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 29 december 2021

De krultang is een styling tool waarmee je jezelf of een ander een compleet andere look geeft. Zeker als je normaal wat steiler haar hebt, biedt een krultang uitkomst. Hiermee creëer je de mooiste krullen. Zeker bij speciale gelegenheden kun je hiermee de blitz maken.

Beste koop van 2024
Remington CI83V6 Keratin Protect Krultang
De beste koop krultang

Remington CI83V6 Keratin Protect

 • De krultang is met keratine en amandelolie geïmpregneerd
 • Vijf temperatuurstanden
 • Geschikt voor normale krullen
 • Uitgerust met PRO+ functie voor extra bescherming
 • Hittebestendige handschoen meegeleverd
 • Geleverd met hoesje

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Remington CI83V6 Keratin Protect Krultang
Beste koop

Remington CI83V6 Keratin Protect

Voor mensen die een fijne krultang zoeken.

Max Pro Miracle 5in1

Voor mensen die een professionele krultang zoeken
BaByliss C319E Krultang

BaByliss C319E

Voor mensen die een betaalbare krultang zoeken
Carmen CT6525 Krultang Shiny Curls

Carmen CT6525 Krultang Shiny Curls

Een multifunctionele set krultangen met fast-heat functie
Babyliss ST330E

Babyliss ST330E

Met de Babyliss stijl- en krultang kun je op een makkelijke manier je haar krullen en stijlen

Waarom zou je een krultang kopen?

Een krultang koop je natuurlijk wanneer je je haar wilt krullen. Met een krultang kan je namelijk steil haar omtoveren tot een krullende bos. Of je temt wilde krullen tot een rustige krul. Kortom, je kan er alle kanten mee uit.  Je kan met een krultang veel verschillende mooie krullen maken zoals wafelkrullen, beachy waves, spiraal krullen en gladde gepolijste krullen. Met sommige krultangen kan je ook het haar juist wat steiler maken. 

Hoe werkt een krultang?

Een krultang is een styling tool die werkt op hitte. Een krultang moet je voor gebruik dus ook laten opwarmen. Bij de meeste krultangen kan je kiezen welke temperatuur je wilt. Meestal gaat de temperatuur van 80 tot 230 graden. De keuze voor een temperatuur ligt vooral aan het soort haar dat je hebt. Wanneer je dikker haar hebt, heb je een hogere temperatuur nodig. Dus hoe dunner je haar is, hoe lager de temperatuur van de krultang moet zijn.

Bij dun haar is een temperatuur van 180 graden prima. Deze haarsoort wordt sneller warm en daardoor vormt het zich ook sneller naar de krultang. Normaal haar heeft een iets hogere temperatuur nodig, namelijk 200 graden. Dik haar wordt minder snel warm en vormt zich hierdoor ook minder snel naar de krultang, hierdoor heb je een temperatuur nodig van ongeveer 220 graden. Met geverfd haar is het beste om de krultang op 180 graden te zetten om verdere beschadigingen te voorkomen.

Wat kan helpen bij een goed gebruik van de krultang is droog haar en een heat protection spray. Bij vochtig haar is er namelijk een kans dat het verbrand. De protection spray zorgt voor een extra laagje op je haar. Dit beschermt je haar tegen de hitte van de krultang.

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe krultang?

Er zijn veel verschillende merken en soorten krultangen die je kan kopen. Maar waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een krultang die perfect voor jou is?

Materiaal

Er zijn verschillende materialen waar de krultang van gemaakt kan zijn. Zo zijn er krultangen van keramiek, titanium en toermalijn. Daarnaast zijn er ook verschillende coatings. 

Wanneer je de krultang meerdere keren in de week wilt gebruiken is een keramische of titanium krultang aan te raden. Dit zijn de meest gebruikte materialen voor de professionele krultangen. Deze materialen zijn ideaal omdat ze zorgen voor een egale warmteverspreiding. Dit betekent dat elke plukje haar evenveel verhit wordt. Dit is beter voor de gezondheid van je haar omdat er geen plukken warmer worden dan de andere plukken. 

Als je van plan bent om de krultang af en toe te gebruiken volstaat een keramische coating ook. Let wel, wanneer deze coating eraf is gesleten, is het tijd voor een nieuwe krultang.

De keramische krultang is geschikt voor dun tot normaal haar. Dit komt omdat deze krultangen vaak zachter zijn.  De titanium krultang is steviger en daardoor meer geschikt voor dik haar. Deze krultangen bevatten negatieve ionen. Deze zorgen ervoor dat je haar tijdens het krullen minder statisch worden.

Ook zijn er krultangen die gemaakt zijn van toermalijn. Dit is een gesteente dat gemixt is met keramiek en titanium. Met dit materiaal wordt je haar gladder en minder pluizig. Deze krultangen zijn vaak wel duurder.

Diameter

Naast het materiaal moet je ook kijken naar de diameter van de krultang. Dunnere tangen zijn namelijk meer geschikt voor korter haar en de dikkere tangen zijn dus beter voor langer haar. Voor kort haar heb je een tang nodig met een diameter van 0,95 cm tot 1,27 cm. Voor halflang haar een krultang met een diameter van 1,27 cm tot 3,18 cm. Voor lang haar heb je een krultang nodig van 3,18 cm tot 5,08 cm. 

Welke krullen?

Het laatste waar je op moet letten bij het kopen van een krultang is welke krullen je graag wilt maken met de krultang. 

Gladde krullen

Wanneer je gladde krullen wilt, neem je een krultang die het haar plat drukt tussen een klem en een buis. Vaak gebeurt dit in een aparte kamer op de krultang. Wafelkrullen maak je met een wafeltang. De wafeltang heeft een plat op de krultang met ribbels. Dit zorgt voor het wafeleffect. Wanneer je verschillende soorten krullen wilt creëren is een krultang met verschillende opzetstukken ideaal. 

Normale, kleine of grove krullen

Verder hangt de soort krul af van de dikte van de buis en de buisvorm. Wanneer je een normale bos krullen wilt neem je een gemiddelde diameter buis. Deze hebben ongeveer een diameter van 2,54 cm. Voor kleine krullen neem je een krultang met een kleinere diameter, kleiner dan 2,54 cm. En voor slag in het haar of grove krullen neem je een krultang met een grotere diameter. 

Cilindrische of conische buizen

Ook zijn er verschillende soorten buizen die zorgen voor een andere krul. Je hebt cilindrische buizen en conische buizen. Cilindrische buizen zijn over de hele tang gelijk qua diameter. Dit zorgt dus ook voor krullen van gelijke grootte. De conische buizen lopen spits af. De onderkant is dikker dan de bovenkant. Dit zorgt dus voor krullen van afwisselende grootte. 

Functies

Daarnaast zijn er ook verschillende functies die je kan kiezen bij een krultang. Eén van die functies is een automatische krultang. Deze is ideaal wanneer je snel mooie krullen wilt. In de buis zit een motor die het ronddraait. Hierdoor hoef je dit dus niet zelf te doen en ben je dus sneller klaar.

Verder is de Instant Heat Functie iets om over na te denken. Met deze functie is de krultang binnen een paar seconde heet genoeg voor gebruik. Ook de kabellengte kan belangrijk zijn. Vaak heb je een vaste plek waar je je haar doet en is dit vlakbij een stopcontact of zit daar een stukje tussen. Tegenwoordig zijn er ook draadloze krultangen op de markt. Deze werken op accu of een batterij. Hiermee heb je dus alle bewegingsvrijheid.

De drie beste krultangen

Zoals u van ons gewend bent hebben we weer een paar exemplaren voor u op een rijtje gezet. Zo maken we de keuze voor een product wat makkelijker. In dit artikel staan achtereenvolgens de beste budget krultang, krultang voor de professional/thuisstylist en de krultang voor normale krullen.

 • De krultang is met keratine en amandelolie geïmpregneerd
 • Vijf temperatuurstanden
 • Geschikt voor normale krullen
 • Uitgerust met PRO+ functie voor extra bescherming
 • Hittebestendige handschoen meegeleverd
 • Geleverd met hoesje
 • Geen automatische temperatuursensor
 • Hoogste temperatuur is niet genoeg voor sommige haartypes
Beste koop
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Remington-CI83V6-Keratin-Protect-Krultang.jpg

De krultang van Remington is erop gericht om jouw haar zo gezond mogelijk te krullen. Hierom hebben zij de krultang met keratine en amandelolie geïmpregneerd. Zo blijft jouw haar gezond en zacht.

Specificaties:

Kabellengte 3 meter
Diameter 19-28 mm
Garantie 5 jaar

De Remington Keratin Protect krultang heeft een doorsnede van 19 tot 28 mm. Zo lopen je krullen mooi af. Daarnaast zijn er vijf temperatuurinstellingen (namelijk 150 – 210 graden)  zodat je het apparaat met allerlei haartypes kan gebruiken. Helaas is dit niet voor alle haartypes genoeg. Let hier dus op!

De krultang maakt gebruik van grip tech coating. Dit zorgt ervoor dat de krultang je haren goed vasthoudt en ze er niet zomaar afglijden. Daarnaast wordt er een hittebestendige handschoen meegeleverd zodat de kans dat je je brand aan het apparaat erg klein wordt. Ook schakelt het apparaat zich na een uur uit wanneer het niet gebruikt wordt.

Ook heeft de Remington Keratin Protect een PRO+ functie. Wanneer je deze inschakelt krult het apparaat je haar op een lagere temperatuur. Zo is de kans op beschadiging aan het haar nog kleiner. Verder is de krultang binnen dertig seconden opgewarmd en kan je dus snel aan de slag. Wanneer je klaar bent het te gebruiken kan je de Remington krultang opbergen in een mooi (bijgeleverd) hittebestendig hoesje.

Conclusie

Deze krultang van Remington is bijzonder geschikt voor mensen met broos of al beschadigd haar. Deze Keratin Protect krultang is namelijk gemaakt om je haar gezond te houden. Dit doen ze door het apparaat te impregneren met keratine en amandelolie en door een PRO+ functie aan te brengen. Zo kan je je haren krullen op een lagere temperatuur.

  • Warmt snel op
  • Lange kabel
  • Met opbergkoffer
  • Geleverd met veilige rubberen handschoen
  • Schakelt zichzelf automatisch uit na een uur
  • Geschikt voor iedere soort haar
  • Geleverd met vijf buizen voor iedere soort krul
  • DIsplay met temperatuurstand zichtbaar
  • Prijzig
  https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/Max-Pro-Miracle-5in1-Krultang.jpg

  De Max Pro miracle 5in1 is de ideale krultang voor de professional of wanneer je thuis graag aan de slag gaat met je haar. Het apparaat komt met vijf verschillende buizen die kunnen worden gebruikt om het haar te krullen. Met de vijf verschillende buizen komen dus ook vijf verschillende krullen.

  Specificaties:

  Kabellengte 2,4 meter
  Diameter 9-25 mm
  Garantie Levenslang

  De krultang is snel opgewarmd, na ongeveer vier seconden kan je aan de slag. Verder hoeven de haarlokken maar kort te worden gekruld. Met drie seconde zit er een mooie krul in het haar. Dit betekent dat je met je hele haar ongeveer tien minuten bezig bent. 

  Daarnaast heeft het apparaat een aantal veiligheidsfuncties zodat je jezelf minder snel brandt. Er zit namelijk een rubberen coating op het handvat. Hierdoor heb je een stevigere grip op het apparaat en ligt het ook nog eens beter in de hand. Ook wordt er een hittebestendige handschoen meegeleverd waardoor je je haar makkelijk om de krultang kan wikkelen zonder je te branden. Als klap op de vuurpijl schakelt het apparaat zichzelf uit wanneer het een uur lang niet is gebruikt.

  De Max Pro geschikt voor elk soort haar. De temperatuur is namelijk ruim verstelbaar (80 – 220 graden). Voor elk haartype is er dus een juiste temperatuur. Deze wordt getoond op het LCD display. Hierdoor is het makkelijk te zien op welke temperatuur de krultang staat. 

  Conclusie

  De Max Pro is geschikt voor elk soort haar doordat je een grote radius aan temperatuur hebt en er verschillende soorten buizen worden meegeleverd. Daarnaast komt het apparaat maar kort (vier seconden) in contact met je haar. Hierdoor is de kans op beschadiging minimaal. Verder is het apparaat uiterst veilig qua gebruik. Er wordt een hittebestendige handschoen meegeleverd en het apparaat schakelt zich na een uur niet gebruikt te zijn, vanzelf uit. Kortom, een apparaat met allerlei extra’s. Geschikt voor professionals en haar enthusiasts. 

   • Ionische technologie zorgt ervoor dat je haar niet pluist
   • Met klem voor het vastzetten van je haar
   • Sublim Touch coating
   • Ook bruikbaar bij gekruld haar
   • Krultang gaat niet automatisch uit
   • Geen keramische therapie.
   https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/08/BaByliss-C319E-Krultang.jpg

   Een krultang hoeft niet duur te zijn, er zijn genoeg goed geprijsde krultangen op de markt. Echter zijn deze niet allemaal hetzelfde qua prestaties. Wanneer we de goedkopere krultangen vergelijken komt deze krultang van BaByliss er met kop en schouders bovenuit.

   Specificaties:

   Kabellengte 2 meter
   Diameter 19mm
   Garantie 2 jaar

   De krultang van BaByliss is gemaakt van keramiek, hierdoor wordt de warmte in de krultang egaal verspreid en worden al je lokken op dezelfde manier gekruld. Daarnaast heeft het apparaat een Sublim Touch coating. Hiermee bescherm je je haar extra en het zorgt voor een glad gevoel. Door deze functies is de krultang bruikbaar bij gekleurd haar. 

   De diameter van de krultang is 19mm en is daarmee geschikt voor het maken van volumineuze krullen. Daarnaast is het apparaat handig in gebruik door een geïntegreerde standaard. Hierdoor kan je de krultang rustig even neerzetten als je wat wilt pakken of gewoon even twee handen nodig hebt. Verder heeft het apparaat een geïsoleerd uiteinde waardoor je het kan beetpakken wanneer dit nodig is. 

   Verder is het apparaat snel te gebruiken omdat de krultang snel opwarmt. Hierdoor kan je dus snel aan de slag. Je kan ook zelf bepalen welke temperatuur je nodig hebt voor het krullen van jouw haar. Je kan kiezen in temperaturen tussen de 150 en 180 graden.

   Conclusie

   De BaByliss Krultang is een makkelijk model, goedkoop in aanschaf en doet wat het moet doen. Er zit een handige standaard op waardoor je het even kan neerzetten. De krultang is uitermate geschikt wanneer je in de ochtend snel even je haar wilt doen. Uitermate geschikt voor mensen die hun haar graag willen krullen maar niet allerlei extra’s willen. 

    • Krulstaaf met keramische coating
    • 3 opzetstukken
    • Met ionische technologie voor minder pluis
    • Schakelt automatisch uit
    • Wordt heel snel warm
    • Laag in voltage
    • Met opbergtasje
    • Een krultang met keramische coating gaat minder lang mee dan een volledig keramische krultang
    • Pas op met dun/beschadigd haar
    Carmen CT6525 Krultang Shiny Curls

    Deze set krultangen van Carmen is ideaal als je ervan houdt om verschillende looks te creëren. De Carmen CT6525 komt namelijk met 3 opzetstukken die je verschillende krullen geven. De kegelvorminge opzetstuk geeft je mooie en natuurlijke krullen. Het opzetstuk met de bobbels zorgt er weer voor dat je gehele haar heel gelijkmatig is gekruld en met het 10mm opzetstuk creëer je veel volume.

    Verder zorgt de ionische technologie ervoor dat de haarschubben sluiten. Dit is beter voor je haar en zorgt er bovendien ook voor dat je haar minder gaat pluizen. Mocht je wel eens vergeten om je krultang uit te zetten, geen paniek. Wanneer de krultang eventjes niet gebuikt wordt schakelt het zich zelf uit.

    Een klein nadeel, de krultang warmt ontzettend snel op tot een warmte van 200 graden. Deze temperatuur is niet goed voor dun/beschadigd haar. Pas hier dus mee op!

     • Voor krullen en steilen
     • 16 temperatuurinstellingen
     • Met diamond coating voor beter resultaat en betere haar bescherming
     • Ook geschikt op nat haar
     • Automatische uitschakeling
     • Maximale temperatuur 235 graden
     • Geen verdere accessoires meegeleverd
     Babyliss ST330E

     Met de krul- en stijltang van Babyliss kun je je haar stylen zoals jij dat wilt. Wil je voor super glad stijl haar gaan? Geen probleem dankzij de platte hitteplaten. Wil je de volgende dag een mooie krullenbos? Ook geen probleem dankzij de afgeronde behuizing die ideaal is om te krullen.

     Doordat de Babyliss ST330E beschikt over 16 verschillende temperatuurinstellingen zal deze krultang nooit te heet zijn voor jouw haar. De platen van deze krultang zijn voorzien van een speciale Diamond Ceramic coating. Deze coating zorgt ervoor dat de platen extra glad en extra sterk zijn. En dit zorgt er weer voor dat je haar minder beschadigd en dat de krultang ook langer mee gaat. Bijkomend voordeel: Je kunt de krultang ook gebruiken op nat haar. Ideaal wanneer je in de ochtend snel de deur uit moet.

     Verder beschikt de Babyliss ST330E over een ingebouwd display en schakelt de krultang van zelf uit wanneer deze eventjes niet wordt gebruikt.


      Reacties

      Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

      Geef een reactie:

      Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.