Airfryer: Kippenborst met parmezaanse kaas

Kippenborst met parmezaanse kaas in de airfryer

Kippenborst met parmezaanse kaas

  • Tijd: 20 minuten
  • Porties: 4 personen

Dit is een heerlijk Italiaans recept waarvoor je je airfryer kunt inzetten. Snel, gemakkelijk en bevat weinig calorieën en vet. De meeste restaurants frituren de kippenborst in het vet, maar met een airfryer hoeft dat niet meer! Hiermee maak je het gerecht een stuk gezonder zonder afbreuk te doen aan de smaak, perfect voor de snelle snacker met een gezonde insteek.

Ingrediënten

Verdubbel porties:

1x
2x
3x
4x
5x
6x
  • 450 gram kippenborst
  • 1 kopje broodkruimels
  • 0.5 kopje parmezaans kaas
  • 0.5 kopje mozzarella
  • 0.2 kopje eiwit
  • 0.75 kopje marinarasaus
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Oliespray

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  2. Snij de kippenborst door het midden zodat je van elke borst twee stukken maakt. Maak ze vervolgens op een harde ondergrond goed plat.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas.
  4. Meng de Parmezaanse kaas, de broodkruimels en de Italiaanse kruiden in een kom waarin je de kippenborst kan dippen.
  5. Maak een tweede kom met het eiwit waarin je de kippenborst ook kan dippen.
  6. Dip de kip eerst in het eiwit en daarna in de mix met de broodkruimels.
  7. Plaats de kip in de airfryer en besprenkel ze met de oliespray.
  8. Kook de kippenborsten voor 7 minuten. Beleg ze daarna met marinarasaus en wat geraspte mozzarella en plaats ze vervolgens nog 3 minuten terug (of totdat de kaas gesmolten is).

Notities

Dit recept kan uiteraard ook zonder airfryer gemaakt worden. Je kunt de kip dan in de oven doen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.