Airfryer: Crumbletaart van abrikozen en zwarte bessen

Airfryer recept: zwarte bessen en abrikozen crumble taart in een witte schaal

Crumbletaart van abrikozen en zwarte bessen

  • Tijd: 30 minuten
  • Porties: 8 personen

Voor het bakken van een overheerlijke vruchtentaart draai je je hand niet om met een airfryer. Met dit recept maak je in een handomdraai een smakelijk taart, simpelweg uit je airfryer. Je kan de abrikozen in dit recept ook vervangen met appels, perziken of zelfs mango’s! Probeer er eens een paar uit, maar wel met mate natuurlijk, zo gezond is dit airfryer recept natuurlijk ook weer niet.

Ingrediënten

Verdubbel porties:

1x
2x
3x
4x
5x
6x
  • 250 gram abrikozen (liefst vers)
  • 100 gram zwarte bessen (liefst vers)
  • 1 theelepel citroensap
  • 75 gram suiker
  • 100 gram meel
  • 50 gram boter

Benodigdheden

  • Airfryer
  • Ronde cakevorm (let op de grootte voor in de airfryer)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  2. Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Snij ze in blokjes en meng ze vervolgens in een kom met de zwarte bessen, het citroensap en 25 gram van de suiker.
  3. Vet de cakevorm in en verspreid het fruit gelijkmatig over de cakevorm.
  4. Meng het meel, een snufje zout, de resterende 50 gram suiker, de boter en 1 theelepel koud water in een kom. Roer vervolgens goed totdat de verschillende onderdelen goed gemengd zijn. Maak er vervolgens een kruimig geheel van met je handen.
  5. Verdeel de kruimelige substantie over het fruit en druk het zachtjes aan.
  6. Plaats de cakevorm in de bak van de airfryer en plaats de bak vervolgens in de airfryer. Bak de taart totdat de kruimelige bovenlaag goudbruin kleurt. Dit zou ongeveer 20 minuten moeten zijn.

Notities

Tip: Naar eigen wens kan je crumbletaart warm, lauw of koud serveren met ijs of slagroom.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.