Over ons

We hebben natuurlijk een hele mooie en informatieve website, maar wat is Popula nou precies? Bij Popula is het ons doel om onze bezoeker, jij dus, van de beste informatie te voorzien wanneer het aankomt op het aanschaffen van producten. Van pastamachines tot ladyshaves, Popula helpt je aan het model dat het beste aansluit bij jouw wensen.

Het internet staat vol met kennis. Het probleem is dat deze kennis is verspreid over een groot aantal websites. Popula wil dat veranderen: één centraal punt waar je als consument alles kan vinden over de beste producten.

Hoe bepalen wij de beste producten?

Aangezien elk product verschilt is er helaas niet een formule die je kan uitvoeren om tot het juiste antwoord te komen. Om elk product goed te kunnen bekijken heeft Popula meerdere teamleden, ieder met andere expertises. Als we een onderwerp gaan onderzoeken, wordt de persoon met de meeste kennis hierop gezet. Dit teamlid zal dan zijn expertise gebruiken om in contact te komen met experts en consumenten.

Naast dat wij experts en consumenten raadplegen wordt het internet afgespeurd voor alle informatie die over een bepaald product te vinden is. Deze informatie vatten wij samen in een overzichtelijk artikel.

Het aantal producten dat naar voren komt heeft geen vast aantal. In de meeste gevallen is er meer te bespreken dan enkel de beste koop, luxe modellen en budget keuzes. Er wordt gekeken naar de verschillende doeleinden van een product. Zo zijn soms bepaalde extra functionaliteiten erg handig, maar zijn er ook tal van producten die allerlei overbodige functies aanbieden. Deze producten zal je dan ook niet snel tegenkomen tussen onze aanbevelingen.

Verbetering komt soms met de jaren

Bij sommige productgroepen, zoals smartphones en televisies, komen er elk jaar zoveel nieuwe functionaliteiten en technieken uit dat er elk jaar wel een nieuwe beste keus is. De koopgidsen van deze  productgroepen worden dan ook in het uiterste geval meerdere malen per jaar geüpdatet.

Niet elk product is echter zo update-gevoelig. Als we kijken naar producten die minder afhankelijk zijn van nieuwe technologieën, dan zie je soms voor meerdere jaren dezelfde producten terugkomen. Zo is de Marcato Atlas 150 Wellness al meerdere jaren de beste handmatige pastamachine, en is deze enkel van de troon gestoten als beste pastamachine toen de elektrische Philips Pastamachine uitkwam. Uiteindelijk gaat het bij Popula om kwaliteit, en niet om de kwantiteit van koopgidsen. Niet elk onderwerp is even eenvoudig om te onderzoeken, en dit heeft ook gevolgen voor het aantal koopgidsen dat we publiceren.

Paperless werken

Bij Popula werken we volledig papierloos, oftewel 100% digitaal. Hierdoor kunnen we veel beter samenwerken. Het is efficiënt, transparant en ook nog eens gemakkelijk. Daarnaast hebben we op die manier ook veel minder afval. Dit leidt tot directe winst voor het milieu, niet ons hoofddoel maar zeker een mooie bijkomstigheid.

Hoe verdient Popula inkomsten?

Popula werkt samen met o.a. Bol.com, Coolblue en Casa Cucina. Wanneer je via een link vanuit onze website iets koopt bij deze webwinkels krijgen wij hier commissie over. Dankzij deze commissies heeft Popula zijn bestaansrecht, hiermee betalen wij de hosting, onze experts en onze teamleden.

Kunnen jullie ook … testen?

Ben je opzoek naar een bepaald product, maar heb je deze niet kunnen vinden op onze website? Laat dit ons weten via onze contact pagina. Wij staan altijd open om nieuwe producten te reviewen!