Metabo ASE 18 LTX

Review: Metabo ASE 18 LTX

Plus- en minpunten

  • krachtige accu is uitwisselbaar met ander Metabo 18V gereedschap
  • roterende zaagkop zorgt voor een ergonomische werkhouding
  • reciprozaag komt tekort voor hard materiaal
  • met 3,6 kg vrij zwaar om een hele dag mee te werken

De Metabo ASE 18 LTX is een van de meest mobiele reciprozagen verkrijgbaar. De krachtige 18 V accu zorgt dat je namelijk altijd en overal kunt werken en je niet afhankelijk bent van een stopcontact.

Uitwisselbare accu

De Metabo ASE 18 LTX is complete reciprozaag die door een krachtige accu aangedreven wordt. Deze reciprozaag beschikt namelijk over een 18 V accu die voor voldoende power zorgt. Daarnaast is deze accu uitwisselbaar met ander Metabo gereedschap wat over dezelfde 18 V accu beschikt. Hiermee loont het zich enorm om een tweede accu achter de hand te hebben en zo door te kunnen werken.

Met 3,6 kg is de reciprozaag niet licht. Een deel van het gewicht dankt zich aan de sterke motor en krachtige accu. Wel zorgt dit ervoor dat het een behoorlijk inspanning is om de reciprozaag urenlang vast te houden.

Roterende zaagkop

De zaagcapaciteit van de Metabo ASE 18 LTX is iets lager dan de concurrenten die op netstroom werken. Toch weet de reciprozaag met een vermogen van 600 watt van Metabo prima raad met hout van een dikte tot 150 mm dikte en metaal tot een dikte van 10 mm. Ben je opzoek naar een reciprozaag om hard materiaal door te zagen dan komt deze zaag al snel tekort.

Daarnaast wordt de ongekende handzaamheid niet alleen teweeggebracht door het feit dat deze machine op accu werkt maar ook door de roterende zaagkop. Deze kan namelijk tot 180° roteren waardoor je altijd in de optimale houding werkt.

Met een druk op de knop, ontkoppel je het zaagblad en wissel je snel tussen verschillende zaagbladen.

Product specificaties:

  • Verpakkingsinhoud: Accu-reciprozaag, Inbussleutel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.