Bosch UniversalCirc 12 Mini Cirkelzaag

Review: Bosch UniversalCirc 12

Plus- en minpunten

  • zaag niet alleen loodrecht maar stel nauwkeurig een verstek tot 45° in
  • accu uitwisselbaar met ander Bosch 12 V gereedschap
  • ingebouwde werklamp verlicht je werkvlak
  • de accu is minder krachtig dan zijn concurrenten

De Bosch UniversalCirc 12 is een mini cirkelzaag met een enorme veelzijdigheid. Deze mini cirkelzaag beschikt namelijk over een instelbare zaaghoek waarmee je naast loodrecht ook erg exact met een versteksnede kunt zagen.

Versteksnede

De Bosch UniversalCirc 12 is een erg veelzijdige mini cirkelzaag waarmee je niet alleen de zaagdiepte tot 26 mm eenvoudig instelt maar ook nog een schuine hoek in kunt stellen. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld plinten voor een hoek wilt zagen. Deze techniek maakt het namelijk mogelijk om ze precies met de juiste hoek op elkaar aan te laten sluiten zodat het exact past. Met de instelbare hoek kan de versteksnede ingesteld worden en je kunt deze erg nauwkeurig instellen van 0° tot 45°.

Geleiderails en extra grip

Daarnaast komt de Bosch UniversalCirc 12 met een geleiderails waarmee je ook nog eens in een rechte lijn zaagt. Daarnaast is boven de zaagkop een tweede grip te vinden zodat je de zaag met twee handen vast kunt houden om zo meer controle uit te oefenen.

De mini cirkelzaag van Bosch is niet licht. Met 2,4 kg is het gewicht iets bovengemiddeld. Dit verschil lijkt misschien niet veel maar zal toch bij langer werk aanslaan op de armen.

De Bosch UniversalCirc 12 heeft daarnaast een ingebouwde werklamp die zich voor het zaagblad bevindt. Deze lamp zorgt ervoor dat je, zelfs in donkere plekken, optimaal zicht hebt op je werkvlak. Daarnaast is er een opzetstuk voor een stofzuiger verkrijgbaar zodat het stof direct verwijderd kan worden.

Uitwisselbare accu

De Bosch UniversalCirc 12 wordt standaard met een 12 volt, 2,5 Ah accu geleverd die voldoende power levert voor de snelle klussen. De accu is krachtig al levert het niet evenveel inhoud als zijn concurrenten. Dit leidt ertoe dat de accu vaker opgeladen moet worden.

Wel is het zo dat de accu van de Bosch UniversalCirc 12 uitwisselbaar is met ander Bosch 12V gereedschap. Op deze manier is het zeker waard een tweede accu aan te schaffen mocht je over meer Bosch tools beschikken.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.