DeWalt DWS780-QS

Review: DeWalt DWS780-QS

Plus- en minpunten

  • Zaagdiepte van wel 110 mm
  • Kan ook zwaarder materiaal dan hout aan
  • Afkortzaag van hoge kwaliteit
  • Hogere prijs
  • Geen laser maar schaduwlijn-geleider

Ben je dagelijks aan het zagen, of moet je verstekzagen voor je vak? Dan is de DeWalt DWS780-QS afkortzaag de beste optie. Het is een forse investering, maar daarvoor krijg je dan ook echt topkwaliteit. Zo biedt de DeWalt verreweg de grootste zaagdiepte, met 110 millimeter.

Desalniettemin kan je ook de diepte instellen, dus ook messcherpe groeven uitzagen. Uiteraard zit er een trekfunctie op en is de verstekzaag beide kanten op kantelbaar, en kun je beide kanten op dubbel verstek zagen. Je kan zelfs zwaarder materiaal dan hout ermee afkorten, met een zaagblad van 305 mm en 48 tanden.

Het enige nadeel is dat de DeWalt een schaduwlijn-geleider gebruikt in plaats van een laser, maar alsnog werkt die voor de meeste mensen prima, zeker aangezien dit een loepzuivere schaduwlijn is.

De kwaliteit is duidelijk de investering waard, zeker als je regelmatig zaken verstek moet zagen, bijvoorbeeld als fanatieke hobby-houtwerker, of voor op de werkplaats. De zaagdiepte is hierbij zeker opvallend, die kom je echt alleen bij afkortzagen van deze kwaliteit tegen. Met de DeWalt kan je dus zeker ook flinke balken aan.

Kortom, wil je echt professioneel afkorten, dan is de DeWalt DWS780-QS zeker de investering waard.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.