Review: WD My Passport Go

Plus- en minpunten

  • Kan tegen een stootje
  • Compact en klein ontwerp
  • Hardwarematige encryptie
  • Ingebouwde USB-A kabel
  • Minder snelle overdracht met 380 MB/s

De Passport Go van WD is een degelijke opslag met een scherpe prijs. Ideaal voor jouw Windows computer maar ook geschikt voor je Macbook.

Sterk en degelijk ontwerp

De Passport-lijn van Western Digital (WD) is sinds lange tijd een populaire optie voor de reizende gebruiker. Gekenmerkt door een robuust design en ontworpen om mee op reis te nemen, kan deze drive tegen een stootje.

Matige overdrachtssnelheid

De bestandsoverdracht van de passport GO is met 380 MB/s langzamer dan zijn concurrenten. In praktijk zal je dit vooral merken bij het kopiëren en lezen van grote bestanden zoals films of zware programma’s. Toch is het nog vele malen sneller dan de gemiddelde harde schijf.

De schijf is verkrijgbaar in uitvoeringen van 500 GB en 1 TB en beschikt over een ingebouwde USB-A kabel. Deze kan eenvoudig in de case van de externe SSD opgeborgen worden. Zo maak jij je geen zorgen dat jij de kabel kwijtraakt. Deze externe SSD is hierdoor niet geschikt voor devices zoals de nieuwe MacBooks die enkel beschikken over USB-C aansluitingen.

Dubbele encryptie

De Passport GO wordt geleverd met een dubbele encryptie. Zo zijn je bestanden zowel hardwarematig als softwarematig versleuteld en hoef jij niet bang te zijn als ze in handen van iemand anders vallen.

Omdat de Passport GO ontworpen is voor een Windows computer, zal hij voor gebruik met een Macbook, eenmalig geformatteerd moeten worden. Hierbij wordt de schijf anders ingedeelt waardoor hij leesbaar is op een Macbook. De USB-A kabel maakt het ook mogelijk om de SSD te gebruiken voor game consoles zoals de PlayStation 4 (PS4).


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.