Beste Houtskool Barbecues van o.a. Boretti

Houtskools barbecue: de beste houtskool barbecues van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 26 september 2022

Waarom kiezen voor een houtskool barbecue?

Bij een klassieke barbecue wordt er gegrild op houtskool. Dit zorgt namelijk voor een geweldige smaakbeleving. De gerookte smaak die door de verbranding van kolen ontstaat, trekt tijdens het grillen in het voedsel. Dit is dan ook de meest populaire manier van barbecueën. Toch is het grillen met houtskool niet altijd even makkelijk. De kolen branden niet even constant en ook hebben ze een gelimiteerde brandduur.

Houtskool is een populaire keuze door de lagere prijsgrote assortiment en de heerlijke houtskool smaak die je mist bij andere type barbecues.

Naast de klassieke houtskool barbecues zijn er daarom ook barbecues die op gas of elektriciteit werken. Het grote voordeel hiervan is dat de energiebron constant is en jij je geen zorgen hoeft te maken over het opbranden van de kolen.

Toch geeft een gas of elektrische barbecue niet dezelfde smaak aan het eten als een barbecue op houtskool. Hieronder onze selectie van de toppers om deze zomer op houtskool mee te barbecueën.

Beste koop van 2024
Boretti Terzo Houtskool Barbecue
Beste houtskool barbecue

Boretti Terzo Houtskool Barbecue

  • Modern design
  • Goede kwaliteit
  • Juiste prijs-kwaliteit verhouding
  • Meerdere luchtroosters
  • Makkelijk schoon te maken

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Boretti Terzo Houtskool Barbecue
Compact

Boretti Terzo Houtskool Barbecue

Geschikt voor mensen met een balkon of kleine tuin
Weber Bar-B-Kettle Houtskoolbarbecue

Weber Bar-B-Kettle Houtskoolbarbecue

Voor mensen die niet veel barbecueën maar wel een goede barbecue zoeken zonder te veel toevoegingen
Big Green Egg Large Barbecue Review

Big Green Egg Large

Voor de echte barbecue liefhebbers - levenslang garantie, een flinke investering, maar oh wat kan je er goed op barbecueen!
Weber Go-Anywhere

Weber Go-Anywhere

Voor de reizende barbecuer

Waar let je op bij het kopen van een goede houtskool barbecue?

Om die houtskool barbecue te vinden die jouw zomerdagen naar een hoger niveau tilt, hebben we de belangrijkste punten voor je op een rij gezet.

  • Capaciteit voor het aantal mensen
  • Materiaal van de barbecue
  • De vorm en type houtskool barbecue
  • Thermometer
  • Draagbaarheid

1. De capaciteit

Niets is frustrerender dan een barbecue die te klein is voor het gezelschap. Een te kleine houtskool barbecue heeft te weinig ruimte waardoor niet alle monden tegelijkertijd gevoed kunnen worden. Daarnaast is het ergerlijk als er een te klein grilloppervlakte is, wat ook een heel gepuzzel met het plaatsen van het voedsel oplevert.

Het aantal personen waarvoor een barbecue geschikt is, kan uiteenlopen van klein 3 a 4 personen tot groot, 10 a 12 personen. Bij een grote houtskool barbecue heb je meer ruimte waarom je het voedsel kunt grillen. Op deze manier kun jij voor je hele familie voedsel voorbereiden om het vervolgens gezamenlijk en tegelijkertijd op te eten.

2. Materiaal

Het materiaal van de barbecue beïnvloedt de duurzaamheid maar speelt een rol bij de bereiding van het voedsel. De klassieke barbecue is gemaakt van metaal. Dit is hittebestendig, duurzaam en zorgt ervoor dat het vlees op een goede manier gaart. Ook is het metaal ijzersterk waarmee jouw barbecue een toevoeging voor het leven is.

Daarnaast zijn er kamado barbecues. Dit zijn keramische barbecues die dankzij de dikke behuizing het vocht beter vast houden waardoor het voedsel zijn smaak beter behoudt. De kamado barbecue is een houtskool barbecue die van origine uit Japan komt. Door de dikke keramische laag is een kamado barbecue zuiniger met houtskool.

3. De vorm

De vorm van een barbecue is niet alleen belangrijk voor het oog. Het is namelijk zo dat bepaalde ontwerpen makkelijker de temperatuur behouden. Het meest populaire ontwerp is de kogelbarbecue. Door de ronde vormen, warmt hij snel op en is de temperatuur om te grillen constanter.

Kamado barbecues hebben doorgaans ook een ronde vorm wat meer van een ei weg heeft. Deze vorm heeft een vergelijkbaar effect als de kogelbarbecue en zorgt ook voor optimale grill omstandigheden.

4. Thermometer

Sommige barbecues beschikken over een ingebouwde thermometer. Hiermee kun je de barbecue exact op de gewenste temperatuur brengen en op deze manier voor de allerlekkerste hamburgers zorgen. Dankzij een thermometer kun je met wetenschappelijke precisie grillen om zo de allerlekkerste steak te krijgen. Of je doet het simpelweg op goed gevoel, flip die burgers maar met een goede vleestang.

5. Draagbaarheid

Als je een vaste plek hebt ingericht voor de barbecue dan kan deze prima het hele jaar door buiten blijven staan, mits het materiaal vorstbestendig is. Berg jij je barbecue liever na gebruik op, dan kun je voor een houtskool barbecue met wieltjes kiezen. Dit type houtskool barbecues beschikken over wieltjes waarmee je ze makkelijk naar de garage of schuur sleept.

Als je van plan bent om buiten de deur te barbecueën dan wil je natuurlijk een barbecue die draagbaar genoeg is om mee te nemen. Voor deze momenten zijn er speciale draagbare barbecues die compact en licht zijn zodat je ze overal mee naartoe neemt. Vergeet niet dat je naast de barbecue ook altijd een zak houtskool moet meedragen.

Top 4 beste houtskool barbecues

Dit zijn de beste houtskool barbecues verkrijgbaar: de beste houtskool barbecue basic, de beste houtskool barbecue voor een grote groep, de beste houtskool barbecue kamado, de beste houtskool barbecue met een draagbaar ontwerp.

  • Modern design
  • Goede kwaliteit
  • Juiste prijs-kwaliteit verhouding
  • Meerdere luchtroosters
  • Makkelijk schoon te maken
  • Geen timer
  • Geen hoes
Compact
Boretti Terzo Houtskool Barbecue
Productbeschrijving

De nieuwe Boretti Terzo Houtskool Barbecue is een ideale aanwinst voor komende zomer! Dat komt omdat de barbecue een zeer compact model heeft en daardoor super makkelijk te verplaatsen is. De Terzo is een van de nieuwste barbecues binnen de Collezione Fuori en is daarom zeer geliefd bij de klanten. Door de draagbeugels kan je de Terzo barbecue gemakkelijk optillen en door de geïntegreerde thermometer zal geen enkel gerecht meer mislukken! De geïntegreerde thermometer is een ideale toevoeging aan de barbecue en is simpel verwerkt in de deksel. Door de thermometer zie je precies wanneer de ideale temperatuur bereikt is en je lekker kunt gaan barbecueën. Daarnaast is de barbecue ook gemakkelijk schoon te maken door de kolenbak die uitneembaar is. Hierdoor kun je simpel de kolenbak onder de barbecue vandaan halen en de bak leeg gooien.

Productinformatie

– Geïntegreerde thermometer

– Stijlvol Boretti design

– 2 jaar garantie met service aan huis

– Kuip van 1,5 mm dik staal

– Stevige handgrepen

– Inklapbare poten

– Uitneembare kolenbak

– 2 gietijzeren grillroosters

Gietijzeren grillroosters

De Boretti Terzo heeft twee gietijzeren grillroosters. Gietijzer zorgt voor de juiste warmtegeleiding waardoor jouw product mooi gelijkmatig gaar wordt en mooie grillstrepen krijgt op bijvoorbeeld je vlees of groenten.

Geïntegreerde thermometer

De barbecue staat bekend om zijn optimale barbecue gemak. Dat komt door de standaard Boretti staat garant voor optimaal barbecue gemak. Dat komt onder andere door de ingebouwde thermometer in de deksel die de temperatuur laat zien.

Compacte barbecue

Kortom de Boretti Terzo is een ideale compacte barbecue voor op je balkon of terras. Ook neemt weinig ruimte in beslag en is zeer licht, waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. Om die redenen is Boretti Terzo Houtskool Barbecue een van de beste barbecues van het moment. Daarnaast heeft hij twee hittebestendige handgrepen waarmee je de barbecue ook kan verplaatsen wanneer hij nog niet afgekoeld is of wanneer er nog gebarbecued wordt. Super handig!

    Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €209
    • Lagere prijs
    • Ingebouwde thermometer
    • Regelbare luchttoevoer
    • One-touch reinigingssysteem
    • Met twee wielen
    • Uitneembare asschaal
    • Het grillrooster is niet in hoogte verstelbaar
    Weber Bar-B-Kettle Houtskoolbarbecue

    De Weber Bar-B-Kettle is dé klassieke Weber voor 8 personen. Het ronde ontwerp is van alle handigheid voorzien en zo garandeer jij jezelf van de beste barbecue ervaring.

    Efficiënt ontwerp

    Deze ronde kogelbarbecue is in 1952 uitgevonden door de oprichter van dit merk. Het is dan ook zo dat deze ronde vorm in het DNA van deze barbecue producent zit. De vorm van een kogelbarbecue zorgt er namelijk voor dat de barbecue efficiënt in gebruik is en dat de temperatuur goed te reguleren is. Om de temperatuur goed te kunnen monitoren, is er in de deksel een thermometer verwerkt. Hiermee zie je direct wat de temperatuur is. Met de luchttoevoer sluis, kun je meer of minder zuurstof binnenlaten om zo de temperatuur te bepalen.

    De deksel kan tijdens gebruik aan de zijkant opgehangen worden. Dit geldt ook voor het barbecue ark, met twee gereedschapshaken aan beide zijden, houd je alles geordend. Daarnaast zijn aan beide zijden ook handvatten te vinden. Alle handvatten zijn voorzien van een hittebestendige laag.

    Makkelijk schoon te maken

    Om te voorkomen dat tijdens het grillen, vet in de verwarmingsbron terecht komt, beschikt deze barbecue over een vetafvoer systeem. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over oncontroleerbare vlammen als gevolg van het vet. Dat er overal aan gedacht is bij het ontwerp, blijkt uit het feit dat deze barbecue na gebruik in een mum van tijd schoon is. Waar het normaal gesproken een lastige klus voor de volgende dag is, is de Bar-B-Kettle direct na gebruik in een handomdraai schoon. Dankzij de asopvanger, onder de bak van de barbecue, wordt het as hier na gebruik direct in opgevangen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de scharnier in te drukken. Na het schoonmaken, rol je de Bar-B-Kettle eenvoudig in de schuur, hij komt namelijk met twee wielen.

      Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €124
      • Duurzame keramische behuizing zorgt voor het beste barbecue resultaat
      • Regelbare luchtstroom
      • Ingebouwde thermometer
      • Levenslang garantie op de keramische onderdelen
      • Accessoires dien je los aan te schaffen
      • Exclusief onderstel
      https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2019/06/Big-Green-Egg-Large.jpg

      De Big Green Egg Large is een prachtige kamado houtskool barbecue waarmee vlees malser dan ooit wordt. De buitenlaag bestaat uit een dikke keramische laag die ervoor zorgt dat het vocht behouden blijft.

      Keramische krachtpatser

      De Big Green Egg is een kamado barbecue, een keramische barbecue geïnspireerd op de eeuwenoude Japanse Kamado-kooktechniek. Kamado barbecues hebben een dikke buitenlaag waardoor de temperatuur erg constant blijft en vocht goed behouden wordt.

      De Big Green Egg lijkt zoals de naam doet vermoeden erg veel op een groot ei. Deze krachtige keramische kamado barbecue is gemaakt van de beste kwaliteit keramiek en komt met een gewicht van maar liefst 73 kg. Het keramiek haalt met gemak een temperatuur boven de 350 graden en doordat het keramiek het vocht goed behoudt, blijft je vlees malser dan ooit tevoren. Daarnaast is de Big Green Egg Large extreem zuinig in het verbruik van houtskool.

      Prachtig ontwerp

      Dit eivormige ontwerp is niet alleen een prachtige toevoeging voor in je tuin. Het ontwerp is volledig vorstbestendig dus kun je het probleemloos laten staan. De buitenlaag is namelijk voorzien van een dubbele glazuurlaag waardoor je Big Green Egg er piekfijn uit blijft zien. De Big Green Egg Large beschikt over een groot grilloppervlak. Met een diameter van 46 cm geeft dit plek voor zo’n 8 personen. Ideaal voor als je hele familie op bezoek komt en jij een malse biefstuk wilt serveren. Wil jij je Big Green Egg op een onderstel hebben staan, dan zul je deze wel los moeten bestellen want deze wordt niet standaard meegeleverd.

      Ook komt de Big Green Egg Large met een behoorlijk prijskaartje maar toch krijg je er veel voor terug. Deze keramische houtskool barbecue komt namelijk met een levenslange garantie op de keramische onderdelen van de barbecue. Op deze manier barbecue je met een gerust hart.

      Op de bovenzijde van de barbecue zijn een luchtgat en een thermometer te vinden. Aan de voet van de barbecue is ook ventilatierooster geïnstalleerd. Op deze manier stel je hem exact op de gewenste temperatuur in.

        Uiterlijk 23 april in huis via bol voor €1833
        • draagbaar dankzij licht en compact ontwerp
        • design van geëmailleerd staal is erg stevig
        • eenvoudig in gebruik
        • onderdelen warmen snel op en zijn niet met blote handen vast te pakken
        • ventilatieroosters gaan stroef als ze opgewarmd zijn
        • grilloppervlakte is klein
        Weber Go-Anywhere

        De Weber Go-Anywhere is ontworpen om de meest memorabele momenten buiten de deur net even iets lekkerder te maken. Deze vierkante barbecue is volledig draagbaar en de ideale toevoeging voor zwoele zomerdagen in het park.

        Superieure draagbaarheid

        De Go-Anywhere van Weber is ontworpen om mee te nemen. Met slechts 7 kg en afmetingen van 31 cm breed bij 53 cm diep en bij 36 cm hoog is hij erg compact. De poten van de barbecue zijn volledig inklapbaar waardoor het tijdens het transport slechts een klein vierkant blok is. De barbecue is gemaakt van een stevig geëmailleerd staal wat enorm sterk aanvoelt. Deze kleine barbecue is daarmee bestand tegen de tijd en alle avonturen waaraan hij onderworpen wordt.

        Het grilloppervlakte is 42 bij 26 cm en biedt ruimte voor zo’n 4 a 5 personen. Al is deze compacte barbecue te klein voor grotere groepen.

        Eenvoudig in gebruik

        De Go-Anywhere is eenvoudig in gebruik. Je plaatst de briketten op het daarvoor bestemde aluminium rooster en als de barbecue eenmaal aanstaat kun je de luchttoevoer bepalen aan de hand van de twee ventilatieroosters die zich aan de bovenkant van de barbecue bevinden. Doordat onder andere deze twee delen volledig uit staal bestaan, warmen ze erg snel op. Hierdoor kun je ze niet met blote handen vastpakken als de barbecue eenmaal aanstaat. Ook kan het staal op spanning komen te staan doordat het opwarmt. Dit zorgt ervoor dat de roosters moeilijk open of dicht te draaien zijn.

          Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €101

          Wat is beter briketten of houtskool?

          Wanneer je gerechten gaat bereiden op de barbecue die langer moeten garen, kun je beter briketten gebruiken. Deze blijven namelijk langer gloeien en op temperatuur. Als je al gegaard vlees gaat bakken op de barbecue kun je dus beter houtskool gebruiken voor het toevoegen van een rokerig smaakje.

          Wat heb je nodig voor een houtskool BBQ?

          Als je wilt gaan barbecueën met een houtskool barbecue is het belangrijk dat je houtskool of briketten aanschaft. Daarnaast heb je aanmaakblokjes nodig om het vuur te starten en eventueel een brikettenstarter. Vergeet niet om lekkere hapjes klaar te zetten die de barbecue op kunnen!

          Wat is de beste houtskool barbecue?

          De beste houtskoolbarbecue volgens onze koopgids is de Boretti Terzo Houtskool barbecue. Deze barbecue heeft een modern design waardoor het niet misstaat in je tuin. De barbecue heeft twee gietijzeren grillroosters en een geïntegreerde thermometer. Daarnaast heeft de Boretti barbecue stevige handgrepen en inklapbare poten zodat je het apparaat veilig kan opbergen. Door de uitneembare kolenbak kun je het geheel goed schoonmaken.

          Is houtskool BBQ beter dan een elektrische?

          Een houtskool is beter wanneer je graag authentiek grilt op een barbecue vuur en je grotere stukken vlees wilt bereiden. Terwijl een elektrische barbecue beter is wanneer wilt grillen zonder rook, bijvoorbeeld op een balkon.

          Hoe voorkom je rook bij houtskool BBQ?

          Er zijn een aantal punten waarmee je ervoor kunt zorgen dat er zo min mogelijk rook ontstaat. Zorg er ten eerste voor dat je de barbecue ongeveer een uur voor gebruik aansteekt. Gebruik daarnaast bijvoorbeeld gezuiverd houtskool of briketten gemaakt van kokos en eco-aanmaakblokjes.


          Reacties

          Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

          Geef een reactie:

          Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.