beste laptop trolley voor 13 15 17 inch

Beste laptop trolleys van 2023

Merijn  •  Laatst bijgewerkt op 29 december 2021

Wil jij graag indruk maken tijdens een zakenreis, maar biedt je leren aktetas niet voldoende ruimte om alle in mee te nemen? Dan is een laptop trolley ideaal. Deze chique business-trolleys matchen bij iedere style en bieden voldoende ruimte om zowel je laptop mee te nemen als andere spullen die je op een zakenreis nodig hebt.

Natuurlijk kun je een laptop trolley ook gebruiken om van en naar je werk te reizen. Dit kan zeker fijn zijn wanneer je met het openbaar vervoer naar je werk heen en weer pendelt. Een rugtas kan al snel onhandig of zwaar zijn, zeker wanneer je een grote laptop en veel documenten mee moet nemen. Een laptop trolley trek je gemakkelijk achter je aan en het kost dus veel minder moeite om deze met je mee te nemen.

Beste koop van 2024
Samsonite Guardit 2.0
Beste allround laptop trolley

Samsonite Guardit 2.0

  • In meerdere kleuren verkrijgbaar
  • Geschikt voor laptops tot 17,3”
  • Voldoende organisatiemogelijkheden
  • Kan met de meeste vliegmaatschappijen mee als handbagage
  • Meerdere draagmogelijkheden
  • Met smart sleeve
  • Inclusief beschermhoes voor wielen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Samsonite Guardit 2.0

Samsonite Guardit 2.0

Voor mensen die een allround goede laptop trolley zoeken
Kensington K98620WW 17 Inch SecureTrek Overnight

Kensington K98620WW

Voor de reiziger die z'n laptop trolley wil beschermen tegen diefstal
Davidt's Pilotenkoffer / trolley

Davidt’s Pilotenkoffer / trolley

Voor de luxe reiziger die een laptop trolley zoekt
Case Logic Trolleytas

Case Logic Trolleytas

Voor mensen die een goed georganiseerde softcase laptop trolley zoeken
Wenger Patriot Laptop Trolley

Wenger Patriot Laptop Trolley

Voor mensen die een georganiseerde laptop trolley zoeken

Wat is een laptop trolley?

Een laptop trolley is een klein koffertje op wieltjes die speciaal gemaakt is om je laptop in te vervoeren. Daarbij blijft er nog voldoende ruimte over voor andere spullen, zoals zakelijke documenten, kleding en accessoires zoals de oplader van je laptop, een externe computermuis, agenda, tablet, draadloze koptelefoon en noem maar op.

Laptop trolleys zijn dus ideaal voor een zakenreis, maar ook wanneer je simpelweg niet met je laptop en andere zakelijke spullen wil sjouwen. Het kost immers een stuk minder moeite om een trolley achter je aan te trekken dan om een laptoptas te op je rug te dragen, zeker als je veel extra bagage met je mee hebt.

Robuust, compact en ruimtelijk zijn kenmerken die vrijwel alle laptop trolleys hebben. Ze beschermen jouw laptop onderweg en zijn super makkelijk mee te nemen doordat ze op wieltjes zo achter je aan rollen.

Voordelen van een laptop trolley

Je kunt je laptop en eventueel andere spullen natuurlijk ook in een rugtas of gewone trolley meenemen. Dus wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een trolley ten opzichte van een andere methode om je spullen mee te nemen? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Optimale bescherming van je laptop
  • Chique en zakelijke uitstraling
  • Goede organisatiemogelijkheden
  • Lichtgewicht en geen gesjouw
  • Speciaal laptopvak of sleeve voor extra bescherming
  • Biedt voldoende ruimte om ook kleding en dergelijke mee te nemen
  • Meestal te bevestigen op een andere trolley
  • Vaak ook in de hand te dragen of zelfs op de rug of over de schouder

Waar let je op tijdens de aanschaf van een laptop trolley?

Wanneer je een laptop trolley gaat aanschaffen wil je er natuurlijk wel eentje kopen die helemaal perfect is. In ieder geval een die perfect bij jou past wat betreft uitstraling, grootte en toepassingen. Om een betere keuze te maken wanneer het aankomt op het kopen van een laptop trolley, zetten we hieronder een aantal eigenschappen op een rijtje waar je op kunt letten bij het uitzoeken van jouw trolley.

Hardcase of softcase

Laptop trolley heb je in twee uitvoeringen, namelijk een hardcase of een softcase. Een hardcase heeft een harde buitenkant, waardoor het jouw laptop en andere spullen die in de trolley zitten extra goed beschermt tegen stoten van buitenaf.

Een softcase laptop trolley heeft vaak meer vakjes aan de buitenkant, zodat je makkelijk bij kleine spulletjes kunt, zoals een pen, je telefoon of portemonnee. Je hoeft dan niet de hele trolley open te maken om iets te pakken.

Aantal wielen

Er kunnen twee of vier wielen onder een laptop trolley zitten. Een trolley met twee wielen trek je eigenlijk altijd achter je aan. Een trolley met vier wielen kun je ook naast je rollen, omdat alle vier de hoeken van een wiel zijn voorzien. Een trolley met vier wielen hoef je dus niet perse te kantelen om hem met je mee te laten rollen, waardoor het over het algemeen minder kracht kost om de trolley voort te duwen.

Multifunctionaliteit

Sommige laptop trolleys hebben een uitneembare laptop sleeve. Hierdoor kun je jouw laptop in de sleeve meenemen wanneer je bijvoorbeeld van je hotelkamer naar de lobby loopt om je zakelijke bespreking in te gaan.

Een ander voordeel van een uitneembare laptop sleeve is dat je deze ook helemaal thuis kunt laten en de trolley kunt gebruiken voor een privé vakantie. De trolley biedt dan eigenlijk dezelfde ruimte als een andere trolley, waardoor deze multifunctioneel ingezet kan worden.

Organisatiemogelijkheden

Organisatie is natuurlijk erg belangrijk wanneer je met je laptop op pad gaat. Vaak heb je niet alleen je laptop bij je, maar ook je gadgets en accessoires. Denk maar eens aan een externe muis, een oplader, je docking station, koptelefoon, pennen, belangrijke documenten, misschien wel een tablet of een agenda. Je wil deze spulletjes natuurlijk allemaal netjes op kunnen bergen en het niet allemaal in een groot vak willen gooien, waardoor je er iedere keer naar moet zoeken.

De meeste laptop trolleys bieden meer dan voldoende organisatiemogelijkheden, doordat er meerdere vakjes in of op zitten. Sommige trolleys hebben vakjes aan de buitenkant, anderen aan de binnenkant en weer anderen zowel aan de binnen- als buitenkant. Hoe meer vakjes, hoe makkelijker het is om jouw spullen te organiseren.

Grootte en afmetingen

De afmetingen van de laptop trolley zijn erg belangrijk om rekening mee te houden wanneer je gaat vliegen. Je wil dan natuurlijk dat de trolley als handbagage mee mag. Helaas gelden er verschillende maximale afmetingen per vluchtmaatschappij en is het dus belangrijk deze altijd van tevoren te checken. Hieronder zetten we van enkele gerenommeerde vluchtmaatschappijen de maximale afmetingen van handbagage op een rijtje:

  • KLM: 55cm x 35cm x 25cm
  • IGA-Group: 55cm x 35cm x 20cm
  • Lufthansa: 55cm x 40cm x 23cm

Gewicht

Ook het gewicht is belangrijk om rekening mee te houden. Een laptop met accessoires en eventueel een stapel documenten weegt vaak al aardig wat. Je wil dan natuurlijk dat de trolley zelf zo min mogelijk weegt, omdat je dan in totaal een minder zwaar gewicht bij je hebt. Het kiezen van een lichtgewicht trolley is dan ook een belangrijk punt om te overwegen.

Vooral wanneer je ook met de trolley gaat vliegen is dit belangrijk om rekening mee te houden, want vaak mag handbagage aan boord van een vliegtuig een maximaal gewicht hebben. Dit ligt meestal tussen de 7 kg en 10 kg.

Mogelijkheden om te dragen

Soms ontstaan er situaties waarbij je de wieltjes van de trolley niet kunt gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je over een paadje met kiezelsteentjes heen moet, of wanneer je een trap op of af moet. Het is dan erg fijn dat je de trolley ook kunt dragen.

De meeste trolleys zijn voorzien van een handvat, waardoor je de trolley in je hand op kunt tillen en mee kunt dragen. Maar sommige trolleys zijn ook voorzien van een schouderband of zelfs dubbele schouderbanden, waardoor je de trolley ook over je schouder of op je rug mee kunt nemen.

Smart sleeve

Een smart sleeve is een extra optie die veel laptop trolleys bezitten, waardoor je de laptop trolley ook over de uitschuifbare trekstang van een grotere koffer kunt schuiven. Hierdoor blijft de laptoptrolley netjes aan je grote reiskoffer bevestigd en heb je dus maar een hand nodig om beide koffers mee te nemen.

Beste laptop trolleys

Ben jij ervan overtuigd dat een laptop trolley precies is wat jij nodig hebt? Maar weet je nog niet precies wat je nu precies in een laptop trolley zoekt? Geen probleem, want hieronder zetten we de vijf beste laptop trolleys van het moment op een rijtje. Zo weet je in ieder geval zeker dat je een goede aankoop doet waar je geen spijt van zal krijgen.

  • In meerdere kleuren verkrijgbaar
  • Geschikt voor laptops tot 17,3”
  • Voldoende organisatiemogelijkheden
  • Kan met de meeste vliegmaatschappijen mee als handbagage
  • Meerdere draagmogelijkheden
  • Met smart sleeve
  • Inclusief beschermhoes voor wielen
  • Geen ingebouwd slotje
Samsonite Guardit 2.0

Samsonite is een enorm bekend merk in de tassenwereld en het is dan ook niet verwonderlijk dat zij met een ontzettende praktische laptop trolley zijn gekomen. Je kunt deze trolley namelijk niet alleen met behulp van wieltjes voortduwen of achter je aan trekken, maar je kunt deze trolley ook als rugtas dragen. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld graag de trap pakt of via een grindweggetje je bestemming bereikt. 

Uiteraard ontbreekt het ook in deze laptop trolley niet aan organisatiemogelijkheden. Er zijn vier vakken met een rits, waarvan een vakje net groot genoeg is om een kleinere tablet in kwijt te kunnen. In de andere vakken kun je accessoires, je laptop en kleding kwijt. En bovenop de tas zit nog een klein vakje waar je bijvoorbeeld een leesbril of zonnebril in kwijt kunt. 

De wielen onder deze trolley zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en zullen lang mee gaan. Wanneer je de laptop trolley als rugtas wil dragen, kun je de wielen netjes afschermen met de meegeleverde beschermhoes, zodat je kleding niet vies wordt of beschadigd.

    • Softcase
    • Geschikt voor laptops tot 17”
    • Voldoende organisatiemogelijkheden
    • Kan met de meeste vliegmaatschappijen mee als handbagage
    • Met ingebouwd slot en anti diefstal snoer
    • Extra handvat aan de zijkant
    • Geen smart sleeve
    https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/12/Kensington-K98620WW-17-Inch-SecureTrek-Overnight.png

    Wanneer jij je trolley ook onbemand ergens wil kunnen laten staan, is deze Kensington laptop trolley absoluut de beste oplossing. De ritsen zijn namelijk gemaakt van hoogwaardige kwaliteit, waardoor je ze niet kunt doorboren met bijvoorbeeld een schroevendraaier. Daarbij kun je de ritsen op slot doen, zodat de inhoud van de trolley veilig blijft. Mocht je je laptop trolley even onbemand achter moeten laten, dan kun je deze met behulp van een draagbaar laptopslot ergens aan vast maken. Op deze trolley zit namelijk een speciale bevestiging waardoor je de trolley met behulp van een laptopslot vast kunt maken aan een object, zoals een tafel of een lantaarnpaal. Ook kun je de trolley op deze manier onbemand in je auto achterlaten. Want wanneer je de trolley aan een onderdeel in je auto vastmaakt, kunnen inbrekers de trolley niet meenemen en ook niet open maken. 

    Net zoals de meeste laptop trolleys biedt ook deze Kensington trolley prachtige mogelijkheden om je spullen te organiseren. Zo is het voorvak een waar werkstation, waarin je allerlei accessoires kwijt kunt, zoals je telefoon, sleutels, powerbank, externe muis, oplader, koptelefoon, pennen en eventueel ook je paspoort. In het grotere middenvak kun je je laptop en eventueel ook nog een tablet kwijt. Dit vak is volledig voorzien van zacht materiaal, zodat je laptop of tablet geen krassen zullen krijgen. Het laatste en grootste vak biedt voldoende ruimte om kleding in mee te nemen.

    Onder de laptop trolley zitten twee robuuste wielen die over de meeste ondergronden soepel rollen. Verder zitten er twee handvaten aan de boven- en zijkant van de laptop trolley, zodat je hem eventueel ook in de hand kunt dragen als je een trap op of af moet.

      • Zwart nep leer
      • Inhoud 44 liter
      • Geschikt voor laptops tot 15,6”
      • Voldoende organisatiemogelijkheden
      • Kan met de meeste vliegmaatschappijen mee als handbagage
      • Kan ook als aktetas gebruikt worden
      • Met ingebouwd slot
      • Zonder smart sleeve
      Davidt’s Pilotenkoffer / trolley

      Met deze luxe piloten trolley kun je voor de dag komen. Het zwarte leer geeft een luxe uitstraling, maar de zilverkleurige details maken het helemaal af. Doordat deze laptop trolley een pilotenkoffer is, is de indeling ook anders. De trolley gaat namelijk alleen aan de bovenkant open en je kunt van bovenaf jouw spullen organiseren. Zo is er uiteraard een vak voor je laptop, maar ook voor andere documenten of mappen. Je kunt er pennen en pasjes in kwijt en aan de zijkant kun je eventueel je portemonnee of telefoon kwijt.

      De trolley rijdt op twee wielen en heeft een uitschuifbare trekstang. Wanneer je de trolley liever als aktetas gebruikt kan dat ook. Dan schuif je de trekstang in en draag je de tas aan het handvat aan de bovenkant. Je kunt deze laptop trolley ook op slot doen met behulp van een cijfercode. Zo weet je zeker dat anderen niet ongenodigd in jouw spullen rondneuzen.

        Uiterlijk 4 april in huis via bol voor €144.95
        • Softcase
        • Geschikt voor laptops tot 17.3”
        • Voldoende organisatiemogelijkheden
        • Kan met de meeste vliegmaatschappijen mee als handbagage
        • Handig vakje aan de voorkant voor easy access
        • Geen ingebouwd slotje
        • Geen smart sleeve
        Case Logic Trolleytas
        • Hardcase
        • Geschikt voor laptops tot 17”
        • Voldoende organisatiemogelijkheden
        • Kan met de meeste vliegmaatschappijen mee als handbagage
        • Geleverd met bijpassende 15,4 inch notebooktas
        • Inhoud: 38 liter
        • Mogelijkheid voor slot op de ritssluiting
        • Geen extra draagmogelijkheden
        Wenger Patriot Laptop Trolley

        Met deze Wenger Patriot Laptop Trolley kun je georganiseerd op zakenreis. De hardcase laptop trolley biedt meer dan voldoende mogelijkheden om je laptop, kleding en allerlei accessoires in verschillende vakjes op te bergen. Zo heb je een apart laptopvak, haakjes voor je pennen, vakjes voor je telefoon en een powerbank of een externe laptop muis. Bovendien wordt de trolley geleverd met bijpassende 15,4 inch notebooktas.

        Ook het kledingvak kun je organiseren, doordat er meerdere vakjes zijn met een rits. Zo kun je kleinere accessoires, zoals ondergoed, sokken of een stropdas netjes opbergen. Ook voor je toilettas is een apart vak, zodat je deze zo tevoorschijn kunt toveren.

        Onder deze laptop trolley zitten vier robuuste wielen en een uitschuifbare trekstang. Hierdoor kun je de trolley heel makkelijk met je mee laten rollen en staat hij lekker stabiel. Onder het handvat van de trekstang zitten twee USB poorten die verbonden zijn aan een interne powerbank. Zo laad je onderweg je mobiele devices op. De ritsen kun je op slot klikken met een cijferslot, zodat je zakkenrollers weg houdt van de inhoud van je trolley.

          Uiterlijk 4 april in huis via bol voor €119.99

          Reacties

          Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

          Geef een reactie:

          Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.