De beste duo kinderwagen

De beste duo kinderwagens van 2023

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 20 december 2021

Een duo kinderwagen is ideaal wanneer je een tweeling verwacht of twee kindjes hebt die bijna even oud zijn. Op zo’n moment is het bijna niet meer te doen met twee losse kinderwagens en heb je eigenlijk wel een duo wandelwagen nodig. In dit artikel nemen we de proef op de som en vergelijken we de beschikbare duowagens.

Lees verder om de resultaten van onze test en vergelijking in te zien.

Beste koop van 2024
Hauck Duett 2 Kinderwagen met regenhoes
De beste kinderwagen voor kinderen van verschillende leeftijden

Hauck Duett-2 Duo Kinderwagen

  • Goed wendbaar
  • Zwenkwielen
  • Geschikt voor pasgeboren baby’s
  • Goede vering voor extra rijcomfort
  • Handige accessoires

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Hauck Duett 2 Kinderwagen met regenhoes

Hauck Duett-2 Duo Kinderwagen

Voor mensen die een handige duo kinderwagen zoeken.
Baninni Duo Kinderwagen Luiz

Baninni Duo Kinderwagen Luiz

Voor mensen die een duowagen voor een tweeling zoeken
VidaXL Duo Kinderwagen

VidaXL tweeling kinderwagen

Voor mensen die een duo kinderwagen zoeken met zittingen naast elkaar.

Wat is een duo kinderwagen?

Een duo kinderwagen is een kinderwagen waarin je meerdere kinderen tegelijkertijd kunt vervoeren. Dit kan op drie verschillende manieren, namelijk: naast elkaar, achter elkaar en boven/onder elkaar. Elke variant heeft zijn eigen voor en nadelen.

Een duo kinderwagen is vooral handig waarin de twee kindjes allebei nog erg klein en jong zijn. Op dit moment geen plannen voor gezinsuitbreiding? Kijk dan naar onze vergelijking van de beste kinderwagens één baby. Beiden kunnen dan nergens zelfstandig heen. Wanneer je oudste kindje luistert naar wat je zegt en ook zelfstandig kan lopen is het tijd om weer een enkele kinderwagen aan te schaffen. Er hoeft dan nog maar één kindje in de kinderwagen vervoerd te worden.

Naast elkaar in de duo kinderwagen

Dit is waarschijnlijk de meest bekende variant van de drie: De duo kinderwagen waarbij de kinderen naast elkaar zitten. Sommige varianten zijn ook verkrijgbaar met een wieg maar andere alleen in vorm van een buggy. Het voordeel van deze variant is dat kinderen met elkaar kunnen brabbelen en spelen. Ook heb je zicht op beide kinderen wanneer ze naar jou toe zitten. Verder kunnen de kinderen geen ruzie maken over wie waar zit, beide hebben hetzelfde uitzicht. Het nadeel van deze wagen is dat ie ontzettend breed is. Het wordt dus lastig om een winkel binnen te gaan. De kinderen kunnen met elkaar spelen maar ook zeker ruzie maken de gehele tijd. Ook moet het enorme ding maar net in de auto passen.

Achter elkaar in de duo kinderwagen

Deze variant komt daarna het meeste voor. Bij deze variant zitten de kinderen achter elkaar in plaats van naast elkaar. Het voordeel hiervan is dat beide kindjes apart zitten. Verder is de wagen een stuk smaller dan de variant waar de kindjes naast elkaar zitten. Zo kan je weer makkelijker door winkels heen lopen. Ook is deze variant makkelijker op te bergen in de auto. Daarnaast is deze kinderwagen uitermate geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Het nadeel is echter dat de kinderen naar voren zitten. Je kan ze op deze manier niet in de gaten houden. Ook kosten bochten een stuk meer moeite en moet je een grotere draaicirkel maken. Wanneer je twee kindjes hebt die veel willen zien, heeft er eentje pech. De achterste kijkt tegen de kap van de voorste zitting aan.

Boven elkaar in de duo kinderwagen

Deze variant zie je bijna nooit, maar toch is het erg praktisch. De kinderen zitten als het ware boven elkaar. Hierdoor ben je en minder groot, en minder breed dan de vorige twee opties. Het voordeel van deze kinderwagen constructie is dat het makkelijk op te bergen en te vervoeren is. Doordat de gehele constructie kleiner is wordt de draaicirkel kleiner, loopt het soepeler en bochten draaien gaat ook makkelijker. Het nadeel is dat het onderste kindje geen uitzicht heeft en alleen tegen de andere wagen aan kijkt. Ook is deze kinderwagen vooral bedoeld voor kinderen die niet in dezelfde leeftijd zitten. Een baby kan bijvoorbeeld in het onderste deel gaan slapen terwijl een peuter/kleuter in het bovenste gedeelte zit.

Waar let je op bij de aanschaf van een duo kinderwagen?

Ten eerste kijk je naar het budget dat je hebt voor de kinderwagen. Hierdoor kan je namelijk al veel kinderwagens wegstrepen. Verder zijn er nog een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Woonsituatie

Een kinderwagen brengt de meeste tijd door binnenshuis of in de kofferbak wanneer deze niet wordt gebruikt. Sommige kinderwagens kun je makkelijk inklappen en goed opbergen. Andere kinderwagens nemen meer ruimte in beslag. Kijk bij de aanschaf van een duo wagen dus goed of deze goed op te bergen is in je huis, ingeklapt of niet.

Waar ga je allemaal naar toe?

Als je veel met de auto ergens heen gaat, dan heb je liever een model wat goed inklapbaar is en ook in de auto past. Wanneer je veel met het openbaar vervoer gaat is het verstandig om een model aan te schaffen dat licht in gewicht is en ook in de bus/tram past.

Hierbij is het ook aan te raden om te kijken op welk terrein je het meeste gaat lopen met de kinderwagen. Hoe groter de banden zijn, hoe beter ze werken op ruigere terreinen.

Kinderwagens hebben vaak luchtbanden, foambanden of schuimbanden. Het voordeel van luchtbanden is dat je de oneffenheden minder goed voelt. Met deze banden kun je dus prima op ruiger terrein, zoals het bos, lopen. Foambanden zijn bijna niet lek te krijgen en rijden erg soepel, maar zijn weer minder geschikt voor langdurig wandelen in het bos.

Wanneer je vaak in de stad loopt zijn kleinere wielen weer aan te raden, deze zijn wendbaarder en zorgen dus voor een kleinere draaicirkel.

Inklapgemak

Bekijk goed hoe je de kinderwagen moet inklappen. Soms is dit namelijk op het eerste gezicht slecht te zien. Ook verschillen de kinderwagens in grootte wanneer ze zijn ingeklapt. Sommige kinderwagens klappen maar één keer in en zijn dan nog best wel groot terwijl andere wagens een klein pakketje worden.

Veiligheid

Alle nieuwe kinderwagens die te koop zijn, moeten voldoen aan de Europese Norm voor kinderwagens. Deze zijn te herkennen aan code EN 1888. Daarnaast kan je zelf ook kijken naar veilige aspecten van een kinderwagen, bijvoorbeeld een dubbele beveiliging tegen inklappen. Zo kan de kinderwagen nooit zomaar inklappen. Verder is een driepunts- of vijfpuntstuigje ook een goede en veilige optie.

Daarnaast is een goede vering belangrijk, net zoals een sterke rem op minimaal twee wielen. Vier wielen aan de kinderwagen dragen bij aan een stabielere rij ervaring. Vooral met een duo kinderwagen is het belangrijk dat de kinderwagen stabiel is.

Comfort

In de meeste kinderwagens zit een reiswieg waarin je kindje genoeg ruimte heeft. Zo kan je kindje lekker slapen onderweg zonder het gevoel te hebben dat hij/zij knel zet. Wanneer baby’s vaak in de wagen slapen is het handig om hen zo lang mogelijk per reiswieg te vervoeren. Hierin geldt: hoe meer ruimte, hoe langer je er gebruik van kan maken.

Daarnaast is het zitje van de kinderwagen ook een belangrijk onderdeel. Je kindje moet hier immers comfortabel in kunnen zitten. De meeste wandelwagens zijn geschikt voor kinderen tot en met ongeveer 3-4 jaar. Daarna wordt het zitje te klein.

Verder is het fijn als het zitje ook in verschillende standen kan worden gezet. Zo kan de leuning helemaal plat en kan je kindje eventueel nog lekker in de kinderwagen slapen.

Accessoires

Bij kinderwagens zijn veel verschillende accessoires te koop. Denk hierbij aan een regenkap, zonnekap, parasol, bekerhouder, voetenzakken etc. Deze zijn vaak los te koop en dus niet bij de prijs inbegrepen. Bedenk dus goed van te voren of deze accessoires echt noodzakelijk zijn.

Tweedehands kinderwagen

Wanneer je meerdere kindjes hebt, kunnen de kosten soms hoog oplopen. Vooral als je spullen maar een korte tijd gebruikt, zoals een duo kinderwagen.

Kijk ook eens op websites met tweedehands spullen welke spullen zij nog hebben staan. Daarnaast kan je jouw gebruikte babyspullen ook proberen te verkopen in plaats van weg te gooien!

De drie beste duo kinderwagens

Wanneer je op zoek bent naar de juiste duowagen kan de hoeveelheid informatie overweldigend zijn. Om deze reden hebben we drie keuzes uitgelicht. Hieronder vindt u achtereenvolgens de beste kinderwagen voor kinderen van verschillende leeftijden, de beste kinderwagen voor tweelingen en de beste kinderwagen met zittingen naast elkaar. Lees hieronder verder om onze vergelijking te lezen.

  • Goed wendbaar
  • Zwenkwielen
  • Geschikt voor pasgeboren baby’s
  • Goede vering voor extra rijcomfort
  • Handige accessoires
  • Stuurt zwaar
  • Onderste kind heeft minder ruimte
https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/Hauck-Duett-2-Kinderwagen-met-regenhoes.jpg

De duo kinderwagen van Hauck heeft een slimme oplossing bedacht voor kinderen van verschillende leeftijden. In deze wagen kun je twee kinderen vervoeren per reiswieg, die omgebouwd kan worden tot wandelwageninzet en een afneembare tweede inzet.  

Specificaties:

Gewicht 18,6 kg
Garantie 2 jaar

Deze kinderwagen is met allerlei luxe uitgevoerd. Het frame van de kinderwagen is gemaakt van aluminium. Door de zwenkwielen en vergrendelbare wielen is de kinderwagen erg wendbaar. Daarnaast is de vering ook geschikt voor twee kinderen. Ook kun je de duwstang verstellen naar de gewenste hoogte.

Je kan de duowagen gebruiken voor je pasgeboren kindje doormiddel van de reiswieg met afdekzeil. Wanneer je kindje ouder wordt kun je de reiswieg ombouwen tot zitting. De rugleuning is in meerdere standen verstelbaar. Zo kan je kindje onderweg eventueel nog een slaapje doen. Ook kunnen de zittingen voor- en achterwaarts worden geplaatst. Tijdens het wandelen kunnen de wielen niet worden aangeraakt, wat het een veilige kinderwagen maakt. Bovendien kan je de tweede zitting makkelijk verwijderen.

Conclusie:

De duo kinderwagen van Hauck is uitgerust met allerlei luxe accessoires zoals zwenkwielen, een verstelbare duwstang, zonnekap en boodschappenmand. Verder kan je de wagen lang gebruiken, je kan de tweede zitting namelijk makkelijk verwijderen. Ook kan je de zittingen op verschillende manieren neerzetten.

    Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €319
    • Verstelbare rugleuning in 3 standen
    • Vouwbare kap & vergrendelbare wielen
    • Wielen kunnen 360 graden draaien
    • Goede prijs-kwaliteit verhouding
    • Inclusief zonnekap en boodschappenmand
    • Goed compact opvouwbaar
    • Ook te gebruiken als solo kinderwagen
    • Wielen werken soms minder goed op een gladde ondergrond
    Baninni Duo Kinderwagen Luiz

    Deze kinderwagen van Banani is het ideale vervoersmiddel wanneer je een tweeling hebt of twee jonge kinderen. Beide kunnen namelijk op verschillende manier mee in de kinderwagen.

    Specificaties

    Gewicht 16,9 kg Garantie 2 jaar

    De kinderwagen heeft een aluminium frame en is door de enkele voorwielen extra wendbaar. De achterwielen zijn luchtbanden en dit zorgt voor extra rijcomfort. Verder wordt de kinderwagen standaard geleverd met twee buggy inzetten, een regenhoes, een adapterset voor een autostoel en een boodschappenmand. Op deze manier kan je met een gerust hart op stap.

    Verder kan je de buggyinzet naar beide rijrichtingen plaatsen en is de duwbeugel verstelbaar en afgewerkt met kunstleer. Zo heb je altijd een goede greep. Ook is de kleding uitneembaar zodat je dit kan wassen. De wagen is geschikt voor pasgeboren baby’s tot kinderen tot maximaal 22 kilo per zitting. Een leuk voordeel is dat je de kinderwagen ook als solo wagen kan gebruiken.

    Conclusie

    De kinderwagen van Banani is ideaal voor wandelen en lopen door de luchtbanden. Dit zorgt namelijk voor extra rijcomfort. Ook heeft de wagen enkele voorwielen dus is de wagen wendbaar. Het aluminiumframe kan tegen een stootje en daarnaast is de wagen geschikt voor pasgeboren baby’s tot aan kinderen van ongeveer 4 jaar; je hebt er dus jarenlang plezier van!

      Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis via bol voor €499
      • Verstelbare rugleuning in 3 standen
      • Vouwbare kap & vergrendelbare wielen
      • Wielen kunnen 360 graden draaien
      • Goede prijs-kwaliteit verhouding
      • Inclusief zonnekap en boodschappenmand
      • Goed compact opvouwbaar
      • Geschikt vanaf 6 maanden
      • Wielen werken soms minder goed op een gladde ondergrond
      https://www.popula.nl/wp-content/uploads/2020/03/VidaXL-Duo-Kinderwagen-review.jpg

      De duo kinderwagen van Vidaxl is gemaakt om twee kinderen naast elkaar te vervoeren. De kinderen zitten naast elkaar en kunnen dus met elkaar babbelen en om zich heen kijken.

      Specificaties

      Gewicht 2 kg
      Garantie 2 jaar

      De wagen gaat lang mee door het stalen frame. Hierdoor is de wagen ook veelzijdig en kan tegen een stootje. Kinderen kunnen worden vervoerd in de wagen vanaf 6 maanden tot aan ongeveer het vierde levensjaar of wanneer zij ongeveer 15 kilo wegen. 

      Door de vergrendelbare wielen zet je de kinderwagen altijd veilig neer. Ook kan je de wagen, door de dubbele draaibare wielen, goed draaien door winkels en straten. De kinderwagen is makkelijk op de vouwen en door het kleine formaat makkelijk op te bergen of mee te nemen.

      Verder heeft de kinderwagen van Vidaxl een opvouwbare kap die over de zitting getrokken kan worden. Zo zijn je kindjes beschermd tegen zonlicht en de uv-stralen. Ook kan je de rugleuning op drie verschillende standen zetten. Zo kan je kindje goed rechtop zitten in de kinderwagen maar kan de rugleuning ook helemaal naar beneden zodat je kindje even kan slapen.

      Conclusie: 

      Bij deze kinderwagen kan de zitting niet veranderd worden, hierdoor is de kinderwagen ook pas geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Ze kunnen dan lekker om zich heen kijken. Ook kunnen de kinderen lekker met elkaar babbelen onderweg. Verder is de kinderwagen makkelijk op te vouwen en op te bergen.

        Uiterlijk 29 april in huis via bol voor €179.99

        Reacties

        Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

        Geef een reactie:

        Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.