Beste powerbanks

Beste powerbanks van 2023 voor onderweg: altijd een extra batterij binnen handbereik

Joost  •  Laatst bijgewerkt op 5 december 2022

De batterij van je telefoon is vaak te klein om zonder op te laden meer dan een dag mee te gaan. Een powerbank is een draadloze, externe batterij die je makkelijk overal mee naartoe neemt. Ben je het zat dat jouw telefoon vaak uitvalt? Dan is een powerbank een goede investering. 

Je kan met een powerbank meer opladen dan alleen je telefoon. Door de USB poorten op de powerbank kun je de meeste apparaten die met een USB kabel worden opgeladen, koppelen. Afhankelijk van het soort apparaat dat je aan het opladen bent, heb je een wat sterkere powerbank nodig. Hieronder vind je hier meer over.

Beste koop van 2024
Xtorm Titan Powerbank
Beste koop powerbank met snellaadfunctie

Xtorm Titan Powerbank

  • Quickcharge voor zowel Apple als Android
  • 20.000 mAh zorgt voor 6 laadbeurten voor telefoons
  • Beschikt over USB-C en USB-A
  • Drie oplaadpoorten
  • 2 kleine usb-C kabels inbegrepen

Afbeelding Product Voor wie? Waar te koop?
Xtorm Titan Powerbank

Xtorm Titan Powerbank

Voor mensen die een snelle en grote powerbank zoeken - 5 á 6 oplaadbeurten.
Fresh `n Rebel Powerbank

Fresh `n Rebel Powerbank

Deze powerbank is ideaal door het kleine formaat. Toch kan je je telefoon zo'n 2 á 3 keer opladen met een volle powerbank.
Xtorm Fuel Solar Powerbank

Xtorm Fuel Solar Powerbank

Beste powerbank voor outdoor. Maak gebruik van zonne-energie op deze powerbank op te laden - 2 á 3 oplaadbeurten.
Mophie powerstation

Mophie powerstation

Met deze goedkopere powerbank kan je 1-2 keer je telefoon opladen, ideaal voor een dag weg of in de auto
Goal Zero Sherpa 100 AC Powerbank

Goal Zero Sherpa 100 AC Powerbank

Voor mensen die een powerbank voor grote elektrische apparaten zoeken.

Belangrijk om te weten

Een powerbank is een batterij. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn met extreme temperaturen en dat de powerbank kan beschadigen wanneer het te warm wordt. Leg een powerbank niet in de volle zon of in de vrieskou.

Wil je je powerbank meenemen op vakantie, houd er dan rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen hun eigen regels maken over het meenemen van powerbanks tijdens de vlucht. Over het algemeen geldt dat powerbanks tot de 100 Wh mee mogen in de handbagage (niet in het ruim) mits dit is aangegeven bij de douane. Voor de exacte regels in jouw situatie is het aan te raden om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt..   

Welke powerbank heb jij nodig?

Elke gadget heeft natuurlijk zijn eigen accucapaciteit en heeft verschillende powerbanks nodig. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de benodigde specificaties per apparaat.

Smartphone Minimale capaciteit van 2.500 mAh.
Laptop Minimale oplaadcapaciteit van 12.000 mAh, een output van 2,4 Ampere
Tablet Minimale opslagcapaciteit van 7.500 mAh, een output van 2 Ampere
Camera Lage accucapaciteit, met de meeste powerbanks te koppelen
Bluetooth oortjes Lage accucapaciteit, met de meeste powerbanks te koppelen
Smartwatch Lage accucapaciteit, met de meeste powerbanks te koppelen

Functies van een powerbank

Draadloos opladen

Sommige powerbanks beschikken over een functie waarmee je draadloos je telefoon op kan laden. Dit kan alleen als de telefoon draadloos opladen ondersteunt (Qi). Is dit het geval, dan hoef je je smartphone alleen maar bovenop de lader te leggen.

Snellaad functie

Met een snellaad functie kun je je gadgets binnen no-time een batterij boost geven. Erg handig wanneer je nog even het onderste uit de kan wil halen voor je treinritje naar huis. De snellaad functie is alleen bruikbaar als ook je smartphone de functionaliteit heeft. Dit is makkelijk te vinden op de website van het merk smartphone dat je gebruikt. Voor iPhones ben je op zoek naar ‘Power Delivery 2.0 en 3.0’ en voor android wil je ‘Quick Charge 2.0 en 3.0’. Let hierbij op dat de powerbank dezelfde soort snellaadfunctionaliteit heeft. Beschikt je powerbank over ‘Quick Charge 4+’? Dan heb je geluk, want deze kunnen zowel Power Delivery als Quick Charge telefoons binnen een handomdraai opladen. 

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een powerbank

Capaciteit

Iedere gadget heeft een andere capaciteit nodig om bij op te laden. De capaciteit van een powerbank wordt uitgedrukt in mAh. Dit staat voor milliampère-uur en dit geeft aan hoe lang een batterij een bepaalde stoomhoeveelheid kan afgeven. Hoe vaak je je telefoon kan opladen met een powerbank hangt af van de batterij. Bij een smartphone beschik je meestal over een batterij van 3000 mAh. Een powerbank van 6000 mAh zou deze exact twee keer kunnen opladen. 

Type USB aansluiting

Een powerbank heeft maximaal vijf USB poorten om je apparaten aan te koppelen. Dit kunnen de types standaard USB-A, micro USB-A, micro USB-B (2.0) en USB-C. 

Waterbestendig

Een aantal extra robuuste powerbanks zijn beschermd tegen water. Dit betekent echter niet dat je de powerbank kan meenemen bij bijvoorbeeld duiken. De batterij kan niet tegen deze onderwaterdruk en zal schade oplopen.

Zonnecel

Een mooie optie voor tijdens de vakantie is een powerbank met zonnecel. Dit kleine zonnepaneel zorgt ervoor dat je de powerbank alleen maar in de zon hoeft te leggen en dat je geen kabels nodig hebt om je powerbank op te laden. Dit is erg handig als je op een plek bent waar een elektriciteitsaansluiting ver te zoeken is. 

De beste powerbanks van 2020

Zoals gebruikelijk hebben wij voor een aantal modellen uitgekozen die het beste aansluiten bij jouw wensen. Zo hebben we de beste powerbank met snellaadfunctie, de beste kleine powerbank en het beste model met een zonnecel. Ook hebben we een uitstekend betaalbaar model én het beste model voor je laptop. 

Hoeveel mAH batterij voor een goede powerbank?

Met een goede powerbank kun je meerdere keren je telefoon opladen. Kies daarom voor een powerbank met een minimale capaciteit van 10.000 mAh.

Waar let je op bij het kopen van een powerbank?

Allereerst let je op de capaciteit van je powerbank. Je wilt natuurlijk meerdere keren je telefoon kunnen opladen. Daarnaast is het belangrijk dat je de goede USB-aansluiting hebt voor je telefoon. Wanneer je de powerbank wilt mee nemen naar festivals is het ook een goed idee om een powerbank aan te schaffen die waterbestendig is.

Wat is de beste powerbank?

De beste koop powerbank die beschikt over een snellaadfunctie is de Xtorm Titan Powerbank. Daarnaast komt de Fresh ‘n Rebel uit de test als de beste compact powerbank voor onderweg. De beste outdoor powerbank die werkt op zonne-energie is de Xtorm Fuel Solar powerbank. Wanneer je op zoek bent naar een powerbank met een goede prijs-kwaliteitverhouding is de Mophie powerstation een aanrader. Ten slotte raden we de Goals Zero Sherpa 100 AC aan als ideale powerbank voor laptops.

Wat zijn de meest betrouwbare merken?

De meest betrouwbare merken voor powerbanks zijn onder andere Apple, Mophie, Xtorm, Anker, Belkin, Fresh ‘n Rebel, Soundlogic en Zens.

Wat is beste powerbank voor smartphones?

Voor het opladen van een powerbank raden wij de Xtorm Titan aan. Deze powerbank beschikt over een snellaadfunctie zodat je telefoon snel weer opgeladen is. Bovendien kun je ruim 6 keer je telefoon opladen en heeft het apparaat 3 oplaadpoorten en beschikt het over USB-C en USB-A.

Wat is beste powerbank voor laptops?

Voor laptops raden wij de Goal Zero Sherpa 100 AC powerbank aan. Je kunt hier niet alleen laptops mee opladen, maar ook tablets, e-readers, navigatiesystemen. Ook beschikt de powerbank over quickcharge en heeft het 5 oplaadpunten.

  • Quickcharge voor zowel Apple als Android
  • 20.000 mAh zorgt voor 6 laadbeurten voor telefoons
  • Beschikt over USB-C en USB-A
  • Drie oplaadpoorten
  • 2 kleine usb-C kabels inbegrepen
  • Duur in aanschaf
Xtorm Titan Powerbank

Wanneer je je op de camping een uur voor een lange wandeling bedenkt dat je telefoon nog opgeladen moet worden, kun je meestal een volledig opgeladen telefoon wel uit je hoofd zetten. Niet met de Xtorm titan powerbank. Deze handige powerbank laadt met zijn snellaadfunctie je telefoon binnen een handomdraai op. Aangezien de Titan zowel Power Delivery als Quick Charge gebruikt voor het snelladen, is deze powerbank geschikt voor zowel Apple als Android telefoons.

Heerlijk snel en gaat lang mee

Met een interne batterij van 20.000mAh kun je je smartphone tot wel 6 keer opladen. Dit betekent dat je een hele week zonder een stopcontact tegen te komen je batterij altijd opgeladen hebt. Het formaat van de powerbank is 9,2×18 centimeter. Hoewel het apparaat wat aan de grote kant is, maakt hij het helemaal goed met het ongelofelijke mAh en en de snelle laadtijden.

De powerbank zelf laadt je op met de USB-C poort. Wanneer je de powerbank aan hebt gesloten op de netstroom is het apparaat binnen 6 uur volledig opgeladen. Met de USB-C poort laad je ook je eigen Apple producten of zelfs een laptop op. Naast de USB-C poort beschikt de Xtorm Titan ook over 3 USB poorten waar je dus drie apparaten tegelijk mee oplaadt. Handig voor het hele gezin dus.

    • Perfect voor onderweg of op een festival
    • Ongeveer 4-6 keer telefoon opladen
    • Ook geschikt voor speaker, tablet, e-reader
    • In 10 uur weer volledig opgeladen
    • Laad 3 apparaten tegelijk op
    • Geen snelladen functie
    Fresh `n Rebel Powerbank

    De fresh ’n Rebel powerbank is ideaal voor een dagje weg of een festival. Het apparaat is compact, licht in gewicht (300 gr) en neem je dus makkelijk met je mee. Bovendien is deze powerbank veilig om mee te nemen tijdens het vliegen. En door de ingebouwde veiligheidsfuncties kan het apparaat nooit oververhit raken of overbelast raken.

    De powerbank heeft één usb-C poort en twee USB poorten, je kunt dus in totaal 3 apparaten tegelijk opladen. Dit kan je telefoon zijn maar ook je speaker, e-reader of tablet. De Fresh ’n Rebel heeft een batterijvermogen van 18000 mAh, vermogen van 15 Watt en doet er ongeveer 10 uur over om compleet op te laden.

    Het enige nadeel is dat deze powerbank geen snelladen/fast charging heeft. Hierdoor duurt het dus iets langer voordat je telefoon of speaker weer is opgeladen. Met de Fresh ’n Rebel powerbank kun je ongeveer 4-6 keer je telefoon opladen. Verder is de powerbank is 6 verschillende kleuren verkrijgbaar.

      • Op te laden met zonne-energie
      • 10.000 mAh zorgt voor 2-3 laadbeurten voor telefoons
      • Spatwaterdicht
      • Inclusief zaklamp
      • Met 2 USB-uitgangen
      • Ook op te laden via USB-C
      • Heeft in de zon wel de hele dag nodig om volledig op te laden
      Xtorm Fuel Solar Powerbank

      In sommige gevallen is zo’n powerbank wel leuk en aardig, maar bevind je je in een situatie waar zelfs je powerbank leeg is. Voor deze situaties raden we de Xtorm Fuel Solar powerbank aan. Deze onverwoestbare powerbank is ideaal voor outdoor vakanties, sport en zelfs als je wat op de elektriciteitsrekening wil besparen. Met de ingebouwde zonnecel hoef je de powerbank alleen in de zon te leggen om hem op te laden. Het duurt in de volle zon 50 uur voor een volledig opgeladen powerbank. Best een tijdje dus. Geen zin om te wachten? Je kan je powerbank, indien mogelijk, ook gewoon met een normale oplader van stroom voorzien.

      Gemaakt voor buiten, kan tegen een stootje

      De powerbank is waterdicht en schokbestendig, wat hem nog handiger maakt voor sporters en avontuurlijke vakantiegangers. In de avond kun je gebruik maken van de ingebouwde zaklamp. Met een mAh van 10.000 laadt je je telefoon 2 tot 3 keer volledig op. De afmetingen zijn 17 x 9 x 2cm. Iets robuuster dan de meeste powerbanks (voornamelijk door de zonnecel).

      De Xtorm Fuel Solarbeschikt over twee USB-A ingangen. Hiermee kun je twee apparaten tegelijk opladen. Let wel op dat je het mAh in dit geval verdeeld over de apparaten. Het opladen zal dus wat langzamer gaan en je laadt de twee apparaten allebei één keer volledig op. Met een wattage van 10 Watt, laadt deze powerbank naast smartphones ook navigatiesystemen en tablets met gemak op.

        Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis via bol voor €47.49
        • Lagere prijs
        • Ideaal voor een avond/middag weg
        • Ongeveer 1-2 keer opladen
        • Twee USB-A aansluitingen
        • Handige LED batterij indicatie
        • Er wordt geen adapter voor in het stopcontact meegeleverd
        Mophie powerstation

        Je hoeft geen bakken met geld uit te geven voor een prima powerbank. De Mophie Powerstation kost niet veel, maar zorgt er wel voor dat je altijd een volle telefoonbatterij hebt. Het kleine formaat van 13x7x2 cm (hxbxd) zorgt ervoor dat je de powerbank makkelijk in je broekzak of handtas kan doen en mee kan nemen.

        Met een batterijcapaciteit van 5000 mAh is dit de ideale powerbank wanneer je een middag weggaat. Je telefoon kan ongeveer 1 tot 2  keer volledig opgeladen worden, helemaal prima als je even een middag naar de stad gaat of een avondje uit. Met handige ledlampjes kun je in een oogopslag zien of het tijd is om je powerbank zelf eens aan de lader te leggen. De powerbank is ontwikkeld met extra stevige behuizing zodat hij tegen een stootje kan.

        Inzetbaar niet alleen voor je telefoon

        Met twee USB-A aansluitingen laadt je tot wel twee apparaten tegelijk op. Dankzij het vermogen van 12 Watt is deze powerbank geschikt voor E-readers, navigatie systemen en ook smartwatches. Je moet niet veel verwachten van deze powerbank, maar 1 tot 2 keer je telefoon opladen is prima.

          • Geschikt voor laptops, E-readers, Navigatie systemen, tablets
          • Met Quickcharge
          • 25600 mAh power delivery
          • 5 oplaadpunten
          • Laadt telefoon 10 keer op
          • Weegt bijna een kilo
          Goal Zero Sherpa 100 AC Powerbank

          De Goal Zero Sherpa 100AC is een grote powerbank met veel kracht. Met deze powerbank kun je je telefoon opladen maar is vooral geschikt voor de grotere apparaten, bijvoorbeeld een laptop. Met de Goal Zero Sherpa 100AC kun je je tablets en laptops meerdere keren volledig opladen. Capaciteit : 25600 mAh.

          De Goal Zero Sherpa powerbank maakt gebruik van Power Delivery. Hierdoor duurt het opladen van je telefoon, tablet op laptop een stuk minder lang. Bovendien heeft de powerbank 5 usb poorten, je kunt dus 5 apparaten tegelijkertijd opladen. Aan de AC poort laad je zelfs producten met stekker op, bijvoorbeeld een laptop. Ook heeft deze powerbank een draadloos oplaadpunt en 4 meegeleverde kabels.

          Een kleine tegenvaller is de oplaadtijd van de powerbank zelf. Het duurt ongeveer 16 uur om deze mega powerbank volledig op te laden. Maar, wanneer deze is opgeladen kun je er ook lang van genieten. Doormiddel van de mini ledlampjes op het apparaat kun je zien hoe veel batterij de powerbank nog over heeft. Ook is het natuurlijk een groot apparaat. Op het display kun je zien hoeveel capaciteit de powerbank nog heeft.  De Goal Zero Sherpa 100AC powerbank past niet in je handtas, daar heb je echt een grotere tas voor nodig, maar wel prima in je rugzak of laptoptas.

            Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis via bol voor €403

            Reacties

            Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

            Geef een reactie:

            Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.