Review: Intel NUC Mini PC

Plus- en minpunten

  • I5 processor staat voor ongekende prestaties
  • 64 RAM werkgeheugen kan veel aan en is uitbreidbaar
  • Wordt standaard met Windows 10 Pro geleverd
  • Beschikt over een ruim aantal poorten
  • Stof bescherminglaag vermindert de hoeveelheid stof die binnen komt
  • Flinke prijs

De Intel NUC is een krachtige mini PC die dankzij de snelle i5 processor uitmuntende prestaties levert. Deze op Windows 10 Pro draaiende mini PC beschikt over een tal van poorten wat het de ideale flexwerkplek computer maakt.

Razendsnel

Ook de Intel NUC is uitgerust met Intel’s i5 processor en is dus klaar om vele jaren van ongekende snelheid te laten zien. Daarnaast beschikt deze Lenovo PC over een werkgeheugen van 64 GB wat uitbreidbaar.

De Intel NUC wordt standaard met 240 GB aan SSD opslag geleverd. Dat deze computer over flash opslag beschikt merk je enorm in de snelheid. Het opstarten van de computer duurt zo nog geen halve minuut.

Windows 10 Pro

De Intel NUC beschikt over een besturingssysteem van Windows. De versie van dit klassieke besturingssysteem is Windows 10 Pro en beschikt dus over de extra handigheidjes van Microsoft. Dit betekent ook dat de Intel NUC met Windows Bitlocker komt, een encryptieprogramma dat alle data op je schijf beveiligt. Ondanks dat Microsoft Office er niet standaard bij geleverd wordt, zijn de mogelijkheden enorm. Zeker als je opzoek bent naar een systeem voor zware taken en je specifieke bewerkingsprogramma’s gebruikt.

Duurzaam Ontwerp

Intel heeft daarnaast goed begrepen dat een PC heel wat te verduren krijgt. De Intel NUC is daarom uitgerust met een stof bescherminglaag die maakt dat de hoeveelheid stof die in de PC komt, aanzienlijk lager is. Daarnaast zijn ook de interne onderdelen beschermt met een afgeschermde toegangsklep. Hierdoor weet je dus zeker dat deze computer gemaakt is voor een lang leven.

In de behuizing zijn een tal van poorten te vinden. Zo beschikt deze mini PC over maar liefst vijf USB poorten (3.1 gen2), HDMI en RJ45 netwerk.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.