Review: Rexel Momentum X308

Plus- en minpunten

  • Goedkope papierversnipperaar voor thuis
  • 320 snippers per A4 vel
  • Geschikt voor nietjes en paperclips
  • Stopt automatisch als vingers te dicht bij komen
  • Maakt met max 70 dB het geluid van een scheerapparaat
  • Heeft na 3 minuten gebruikt 1 uur afkoelen nodig

De Rexel Momentum X308 is een goedkopere papierversnipperaar en is perfect voor thuisgebruik. Met veiligheidsniveau DIN-P3 kan je met het volste vertrouwen privacygevoelige documenten vernietigen. Documenten met nietjes en paperclips zijn ook geen probleem, dus deze hoef je niet eerst apart los te maken. Super handig en maakt het vernietigen van veel documenten een stuk sneller.

Erg fijn is de veiligheidsfunctie, wat een fijne toevoeging is voor een goedkope papiervernietiger. Als je vingers te dicht bij de scherpe messen van het apparaat komen, zal deze automatisch stoppen. Een must have als je deze papierversnipperaar in je thuiskantoor wilt gebruiken en je kleine kinderen hebt rondlopen.

Met een doorvoercapaciteit van 8 vellen per keer kan je flink wat documenten vernietigen. Papier wordt versnipperd op veiligheidsniveau DIN-P3, wat staat voor gemiddeld 320 snippers per A4 vel.

De Momentum X308 is niet de stilste papierversnipperaar. Met een maximale doorlooptijd van 3 minuten zal je gelukkig niet heel veel last hebben van de 70 dB aan geluidsniveau. Na deze 3 minuten moet deze versnipperaar wel een uur lang afkoelen voordat deze weer verder kan. Hierdoor is de X308 minder geschikt voor kleine kantoren, waar vaak wat meer papier moet worden vernietigd. Voor thuis is dit echter een zeer goede keuze.

De opvangbak van 15 liter is voldoende voor thuisgebruik. De opvangbak is ook weer niet zo groot en zwaar dat het moeite zal kosten om de papierbak te legen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Bij Popula staan we altijd open voor vragen en feedback. Je hart luchten mag natuurlijk ook. Dit kan je doen door een reactie achter te laten of contact op te nemen via het contact formulier op onze contact pagina.